Foto: EPA/LETA
Holivudas slavas alejā 2. martā atklāta pazīstamā dziedoņa Andrea Bočelli zvaigzne, raksta ārvalstu prese.

Populārais itāļu dziedātājs zvaigzni atklāja kopā ar savu draudzeni Veroniku Berti. Bočelli zvaigzne ir 2402. Slavas alejas goda zīme.

Pop-tenors Bočelli dzimis 1958. gadā un ir viens no populārākajiem itāļu māksliniekiem pasaulē. 1994. gadā iznāca viņa debijas albums "mare calmo della sera", kopš tā laika viņa ieraksti ir pārdoti vairāk kā 70 miljonos kopiju visā pasaulē. Jāpiebilst, ka Bočelli ieraksti 2009. gadā bija pirktāko vidū arī Latvijā.

"Grammy" balvas laureāts Andrea Bočelli ir uzstājies duetā kopā ar izcilākajām pasaules zvaigznēm - Selīnu Dionu, Sāru Braitmenu, Bono, Martu Sančesu, Stingu, Kenny G, Kristīnu Agileru, Stīviju Vonderu un citiem izciliem un pazīstamiem māksliniekiem.

Neilgi pēc savas piecdesmitās dzimšanas dienas, 2008.gada rudenī, neredzīgais dziedātājs izdevis savu jaunāko albumu ar nosaukumu "Incanto". Mēneša laikā tika pārdots vairāk nekā miljons albuma kopiju. Albumā iekļautas dziesmas, kas dziedātājam mīļas kopš bērnības un ko viņš savulaik klausījies lielāko 20.gadsimta vidus tenoru izpildījumā - "Funiculì Funiculà", "Un Amore Così Grande", "Mamma", "Santa Lucia" un citas. Savukārt Bočelli pēdējais, Ziemassvētkiem veltītais albums iznāca 2009. gada nogalē.

2009. gada septembrī Andrea Bočelli koncertē Rīgā, Mežaparka Lielajā estrādē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!