Foto: Publicitātes foto

No 22. aprīļa līdz 27. aprīlim Liepājā norisināsies XXII Starptautiskais Pianisma zvaigžņu festivāls, kura ietvaros notiks četri koncerti, foto izstāde, kinoseanss, kā arī radošais rīts bērniem, informē tā organizatori - Liepājas Simfoniskais orķestris.

Festivāla atklāšana
22. aprīlī Klaipēdā un 23. aprīlī Liepājā

Atklāšanas koncertā tiks izpildīti divi pirmatskaņojumi – Andra Vecumnieka "Piektais Liepājas koncerts Concertino Art-i-Shock" un Santas Ratnieces Septītais Liepājas koncerts.

Festivāla atklāšanas dienā skatītāji varēs noskaņoties festivālam un kinoseansā "Brāmss un kazas piens" uzzināt, kur pianists Vestards Šimkus – viens no atklāšanas koncerta solistiem – rod enerģiju savām performancēm.

Franču džeza smalkumi
25. aprīlī

Ansamblis no Francijas pianista Batista Trotiņona vadībā kopā ar ekstravaganto un spilgto dziedātāju Žannu Adedu sniegs ieskatu franču džezā.

Koncerts "Pianisma ikonas"
26. aprīlī

Koncerts tiks atskaņoti Mocarta un Šūberta skaņdarbi. Koncerta zvaigznes būs joprojām koncertējošais austriešu pianisma leģenda Pauls Badura-Skoda un jaunais izcilais baltkrievu pianists Rostislavs Krimers.

"Rīta taustiņspēle bērniem"
27. aprīlī

Bērni varēs eksperimentēt, uzdot jautājumus un radoši darboties ar klavierēm Agneses Egliņas un Raimonda Petrauska vadībā.

Noslēguma koncerts
27. aprīlī

Festivāls noslēgsies ar koncertu, kurā skanēs Panufņika, Rahmaņinova un R. Štrausa opusi un kurā piedalīsies Liepājas Simfoniskais orķestris Luca Kēlera vadībā kopā ar pianistiem no Lietuvas, Polijas un Itālijas.

Fotoizstāde par festivālu laiku laikos
No 14. aprīļa līdz 18. maijam

Kafejnīcā "Darbnīca" apskatāma Pianisma zvaigžņu festivālam veltīta izstāde ar fotogrāfijām no tā vēstures.

Biļetes uz festivāla pasākumiem var iegādāties visās "Biļešu paradīze" tirdzniecības vietās, kā arī stundu pirms koncerta norises vietā.

Sīkāka informācija par festivāla programmu un dalībniekiem ir pieejama Liepājas Simfoniskā orķestra mājaslapā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!