Foto: AP/Scanpix
Pankroka ikona Igijs Pops izziņojis jaunu albumu, kam dots nosaukums "Free". Plānots, ka pie klausītājiem tas nonāks šā gada 6. septembrī. Iepriekšējais Igija Popa albums – "Post Pop Depression" – iznāca 2016. gadā.

"Šis būs albums, kurā citi mūziķi runās manā vietā, es tikai aizdošu savu balsi," par jauno ierakstu saka pats mākslinieks. Preses relīzē tas raksturots kā "vienreizēji drūms un kontemplatīvs".

"Post Pop Depression turnejas noslēgumā jutos pārliecināts, ka esmu ticis vaļā no hroniskas nedrošības sajūtas, kas manu dzīvi un karjeru bija mocījuši jau pārāk ilgi. Taču es jutos arī iztukšots. Man bija sajūta, ka vēlos pagriezt muguru un dotiem prom. Es vēlējos būt brīvs.

Es zinu, ka tā ir ilūzija un brīvība ir tikai kaut kas, ko tu sajūti. Taču esmu savu dzīvi nodzīvojis pietiekami ilgi, lai saprastu šī sajūta ir vienīgā, kas ir ko vērta. Tev nav vajadzīga ne laime, ne mīlestība, bet sajūta, ka esi brīvs. Šis albums vienkārši notika un es tam ļāvos," stāsta Igijs Pops.

Līdz ar jaunā albuma izziņošanu publicēts arī video tīzeris, kas sniedz ieskatu gaidāmā ieraksta saturā.

Atgādinām, ka šobrīd 72 gadus vecais pankroka krusttēvs kā solomākslinieks līdz šim izdevis 17 albumus, bet kopā ar grupu "The Stoogies" klajā laisti pieci albumi. Igijs Pops divas reizes uzstājies Latvijā, tai skaitā kā "Positivus" festivāla viens no galvenajiem māksliniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!