Foto: No "Ģitāristu sesijas" arhīva

Šogad ikgadējo jauno mūziķu apmācības nometnē "Ģitāristu sesija" mācībspēku vidū būs daudzi pazīstami mūziķi – Armands Alksnis, Rihards Lībietis, Rihards Fedotovs, Andris Buiķis, Kristīne Prauliņa un citi, portālu "Delfi" informē "Ģitāristu sesijas" rīkotāji.

Jau ziņots, ka "Gitāristu sesija" šogad notiek no 23. līdz 28. oktobrim – skolas brīvlaikā, šogad svinot 20. pastāvēšanas jubileju. Norises vieta – Praulienas skola.

Šogad pasākuma programmā sešu dienu laikā norisināsies 22 meistarklases, piedāvājot apgūt ģitāras, basģitāras, bungu un kokles spēli, kā arī vokālu. Pasākumā plānoti arī 18 koncerti, atpūtas brauciens uz Cesvaines pili un Mārcienas muižu; notiks darbs grupās, kas vainagosies ar noslēguma koncertu. Šajās sešās dienās Praulienā tiks uzņemti teju 80 dalībnieki, kā arī mūzikas pedagogi, mūziķi un organizatori.

Ar jaunajiem talantiem strādās arī Egils Leimanis, Gints Smukais, Vita Krūmiņa, Edmunds Vestmanis, Andrejs Vasiļjevs, Jānis Kalniņš, Māra Lisenko, Madara Briede, Dmitrijs Lisenko, Kristaps Ērglis, Rasa un Ģirts Laubes, Ansis Jansons, Kārlis Kazāks, Renārs Veličko u.c. Savu dalību sesijā apstiprinājušas arī grupas "Skyforger" un "Laime pilnīga".

Pasākuma pirmajā dienā vakarēšanas laikā kopīgi tiks izdziedātas dziesmas akustisko instrumentu pavadījumā, un skanīgākās no tām atlasītas, lai nedēļas laikā iestudētu pavadījumu un kopā ar autoriem to nospēlētu un nodziedātu. Par godu pasākuma divdesmit gadu jubilejai, piedaloties visiem sesijas dalībniekiem, tiks iestudēts liela formāta skaņdarbs – leģendārās grupas "Pink Floyd" dziesmas "Another Brick In The Wall" kaverversija Armanda Alksņa, Andra Buiķa, Anša Jansona, Riharda Lībieša, Ginta Smukā, Nila Īles, Kristīnes Prauliņas un Dmitrija Lisenko izpildījumā, uzvedumā iekļaujot videoprojekcijas, scenogrāfiju, horeogrāfiju un gaismas.

Par godu "Ģitāristu" sesijas 20 gadu jubilejai tiks atklāta fotoizstāde "Brīnumi notiek!". Atklāšanas laikā tie solīti arī stāsti no "sesijas vaļu" mutēm.

Jubilejas sesiju tiek lūgti apmeklēt visu iepriekšējo gadu meistari, tiek aicināts ikviens jaunietis vai mūziķis ar iepriekšējo "Ģitāristu sesiju" pieredzi. Pasākuma laikā būs iespēja skatīties foto un video arhīvu – aizkulises, raidījumus, meistarklases un koncertus. Pieredzē un prasmēs dalīsies grupas "Laime Pilnīga", "Rihards Lībietis Orchestra", "Skyforger" un Rihards Fedotovs aka Rick Feds.

Līdz šim, 19 pastāvēšanas gadu laikā, "Ģitāristu sesijā" pieredzi un zināšanas ir guvuši 1367 dalībnieki no Madonas un visiem Latvijas vēsturiskajiem novadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!