Foto: Kadrs no video
Sociālajos tīklos daudzu lietotāju sajūsmu izpelnījies video, kur redzama mazu, garkājainu un ļoti pievilcīgu pūcīšu saime, kuru uzmanību ārkārtīgi piesaista to tuvumā uzstādītā videokamera.

Video redzamie putni ir alu apogi (Athene cunicularia) – mazi pūčveidīgie, kuri neligzdo kokos, bet dzīvo zemē izraktās alās.

Video sākumā viens apogs ar savām garajām kājām žigli aiztipina gar kameru ar brangu peli knābī. Šķiet, vēlas pēc iespējas ātrāk nolīst klusākā vietiņā un netraucēti notiesāt savu medījumu.

Pēc tam kāds cits cenšas saprast, kas ir tas (videokamera), kas no rīta piepeši parādījies viņu alu tuvumā (video nosaukums ir "Morning with owls" – "Rīts kopā ar pūcēm"). Amizantais apogs staipa kaklu uz visām pusēm, žigli pieskrien tuvāk kamerai, un vēl žiglāk atpakaļgaitā atkāpjas, cenzdamies saprast, vai viņa priekšā ir kaut kas dzīvs un bīstams vai tomēr ne.

Iespaidīgs ir kadrs, kur var redzēt vienu no apogiem atlidojam un nolaižoties zemē, vēzējot varenos, raibos spārnus.

Kad apogi ir apraduši ar kameras klātbūtni, viens, piegājis tai pavisam tuvu, laiski izstaipa kājeles, visā krāšņumā izrādot savas pūkspalvu "bikses". Pēc tam viņš, stāvot uz vienas kājas, iesnaužas, ar pievērtajām acīm izskatoties ārkārtīgi pievilcīgs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!