Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
Mākslas centrā "Totaldobže", Viskaļu ielā 36a, Rīgā šī gada 11. septembrī notiks īpašs labdarības koncerts, kurā tiks vākti ziedojumi mūziķim Rolandam Ūdrim-Balodim un viņa ģimenei, lai palīdzētu izveidot mājvietu – zaļo oāzi Bebrenē.

Kā portālam "Delfi" stāsta viena no pasākuma rīkotājām, režisore un Ūdru-Baložu ģimenes tuva draudzene Iveta Budreviča, finansiāla palīdzība nepieciešama, lai pēc iespējas ātrāk savestu dzīvošanai piemērotā kārtībā Ūdru-Baložu ģimenes iegādāto lauku īpašumu Bebrenē. Māja Augšdaugavas novada Bebrenes pagastā tika iegādāta par kompensācijas naudu, ko mūziķis saņēma par traģisko satiksmes negadījumu, kas notika pirms sešiem gadiem un kurā Ūdrītis guva smagas traumas.

"Lauku māju nepieciešams restaurēt, sakopt, lai tā kļūtu par pastāvīgu mājvietu Ūdrim un viņa ģimenei, Ilonai Balodei-Ūdrei un abu dēlam Bārtam. Lai māja kļūtu apdzīvojama, tai nepieciešams ielikt durvis, logus, uzmūrēt jaunu krāsni un salabot jumtu," stāsta Iveta Budreviča, norādot, ka iespējams palīdzēt ne tikai finansiāli, bet arī ziedot būvmateriālus vai iesaistīties konkrētos darbos.

Budreviča, uzsver, ka lauku vidē mūziķa pašsajūta ir acīmredzami labāka un uzlabojas kognitīvās spējas. Iecerēts, ka Bebrenē ik gadu tiks rīkotas Ūdrīša dienas.

Ziedot Rolandam Ūdrim-Balodim var ar fonda "Līdzskaņa" starpniecību šeit.

Ūdrītim veltītais labdarības pasākums svētdien, 11. septembrī, sāksies pulksten 14. Vispirms apmeklētāji varēs noskatīties Budrevičas un Pētera Krilova kopīgi veidoto filmu "Hekabes jautājums" (VFS Films). Kinolente skatītājam uzdod jautājumus par līdzcietību un cilvēcību, bet Ūdru-Baložu ģimene ir tās galvenie varoņi. Filmā iemūžināta arī pirmā talka topošajā Ūdrīša zaļajā oāzē.

Pēc filmas seansa sekos koncerts, kurā uzstāsies Rolanda Ūdra-Baloža vecākā meita Madlēna Ūdre, grupas "Riga Reggae" un "Regīna", kā arī "LLL" – Latvijas sintpopa leģenda, kas pēc vairāku gadu desmitu klusēšanas atsāka koncertēšanu šī gada festivāla "Laba daba". Uz skatuves kāps arī aktrise, dziedātāja un galvenais Ūdrīša balsts Ilona Balode-Ūdre. Viņa muzicēs duetā ar Valēriju Cīruli. Koncertā muzicēs arī reperis Burlax, Latvijas hārdroka vecmeistari – grupa "Rūsa". Koncertu noslēgs Ūdrīša grupas "The Hobos" uzstāšanās. Atgādinām, ka šovasar grupa atsāka aktīvo koncertdarbību un solista vietā stājies Ralfs Eilands, taču šajā koncertā viņš nepiedalīsies.

Rolands Balodis-Ūdris dzimis 1975. gada 18. maijā. Bijis līderis grupās "The Hobos", "UK", "Maš Maš". Kopš 2010. gada arī muzicējis duetā "Ūdris & Balode".

2016. gada 17. janvārī notika satiksmes negadījums, kurā Rolands Balodis-Ūdris guva smagas traumas. Mūziķa rehabilitācijai jau notikušas vairākas labdarības kampaņas. Viņa ģimene ir arī vieni no pirmajiem "Delfi" projekta "Stiprini stipros!" varoņiem, aktualizējot, izceļot un risinot problēmas, ar ko Latvijā saskaras ģimenes, kurās ir ilgstoši aprūpējams tuvinieks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!