Pieci Latvijā pazīstamākie tenori pirmdien prezentēja savu pirmo Ziemassvētku dziesmu albumu "Pieci tenori Ziemassvētkos", kas kopš pirmdienas iegādājams mūzikas veikalos.
Ierakstu kompānijas "Mikrofona ieraksti" direktore Elita Mīlgrāve prezentācija pauda uzskata, ka albums ir unikāls, jo speciāli šim gadījumam komponists Jānis Kaijaks vairumam dziesmu radījis jaunus aranžējumus. "Līdz šim attiecīga repertuāra aranžējumi simfoniskajam orķestrim un balsij Latvijā praktiski nebija pieejami," sacīja Mīlgrāve.

Pieci tenori ir Kārlis Zariņš, Nauris Puntulis, Guntars Ruņģis, Miervaldis Jenčs un Jānis Sproģis.

Albumā dzirdamas pazīstamākās kompozīcijas, kas veltītas Ziemassvētkiem - "Zvaniņš skan", "Kas ir šis bērns", "Klusa nakts, svēta nakts", "Ave Marija" vairākas versijas un citas.

"Mēs centāmies, lai ar savām balsīm ģimenēs pie eglītes mājās ienestu svētkus," sacīja viens no idejas autoriem tenors Guntars Ruņģis.

Vienīgais albuma prezentācijas koncerts notiks 20.decembrī Latvijas Nacionālajā operā, bet 24.decembrī to translēs Latvijas Televīzija.

Pēc "Mikrofona ierakstu" direktores BNS teiktā, ir lielas cerības, ka jau uz 20.decembra koncertu tenoriem varēs pasniegt vismaz zelta disku (par astoņiem tūkstošiem pārdotu disku) un varbūt arī platīna - par 15 tūkstošiem disku.

Ieraksts tapis kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, kuru diriģēja Aleksandrs Viļumanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!