"Mikrofona ierakstu" paspārnē iznācis Ivo Fomina albums, kurā "roķīgi" ierakstītas Ziemassvētku dziesmas, portālam "Delfi" pavēstīja izdevēji. Izpildītājs vēlējies izcelties arī ar albuma nosaukumu - "Mamma man pagājušajos Ziemassvētkos uzdāvināja ģitāru un es sākumā nezināju, ko ar to iesākt, bet tad iemācījos pāris labus un gruntīgus hārdroka akordus un tagad jūs varat paklausīties, kas no tā visa sanācis…".

Ivo Fomins - albuma dziesmu popūrijs

$sound_file = 'http://www.delfi.lv/temp/audio/IVO-ZSV-PopurijsMp3.mp3'; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

Albuma dziesmas producējis Ivo Fomins kopā ar savas grupas ģitāristu Robertu Dinteru un skaņu producentu Egilu Mežu. Tajā apkopotas pazīstamas Ziemassvētku dziesmas latviskotās versijās un tikai viena - pati pēdējā ir lēna. Viss pārējais - īsts Ziemassvētku rokenrols.

Albumā latviski skan gan pazīstamie amerikāņu un britu autoru grāvēji 'Blue Christmas', 'Another Rock n' Roll Christmas', 'Silver Bells', 'Winter Woderland' un 'Jingle Bell Rock', gan nu jau tradicionālie 'Jingle Bells'un mūsu pašu "Līvu" dziesmas 'Eglīte' jaunā versija.

"Tas bija jauns izaicinājums, bet godīgi varu teikt, ka mums viss ir izdevies pat necerēti labi. Grupas džekiem, studijā strādājot ar šīm dziesmām, radās īsts azarts un viss notika vienā elpas vilcienā. Vēlreiz un vēlreiz pārklausoties ierakstus, saprotu, ka šoreiz mums izdevies kas īpašs. Bija jau arī nedaudz bail par to, ko teiks latviešu klausītājs, kurš pieradis Ziemassvētkos klausīties kaut ko mierīgu un mērenu. Bet ir 2008.gads un Ziemassvētku laikā notiek daudz jautru pasākumu un ballīšu, kur šīs dziesmas iederēsies itin labi. Ziemassvētki, tas ir priecīgs brīdis, tāpēc nevajag skumt, vajag klausīties rokenrolu un dziedāt un dejot," uzskata Ivo Fomins.

Albumā iekļautas dziesmas:

  1. Zvaniņš skan
  2. Cik lēni snieg
  3. Gaišie Ziemassvētki
  4. Ziemassvētku koks
  5. Jautrie Ziemassvētki
  6. Reizi gadā ziema nāk
  7. Sidraba zvani
  8. Ziemas nakts
  9. Zvani skan
  10. Eglīte
  11. Uz tikšanos

Albums Mp3 formātā lejupielādei pieejams portālā "Doremi.lv" (šeit).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!