Foto: Publicitātes foto
Nule kā iznācis Zanes Šmites, Kristīnes Kārkles Puriņas un Ivara Cinkuss trio folkmūzikas albums, portālam "Delfi" pavēstīja izdevēji - "Upe tuviem un tāliem".

Albumā dzirdamas tradicionālās latviešu a cappella dziesmas jaunā ar svaigu elpu piepildītā skanējumā.

"Trio" sastāvā ir apvienojušies Latvijā zināmie mūziķi - etno dziedātāja Zane Šmite, etno vijolniece un dziedātāja Kristīne Kārkle Puriņa un diriģents Ivars Cinkuss. "Trio" darbība Latvijā līdz šim nav bijusi ļoti aktīva, taču ar izciliem panākumiem "Trio" divreiz ir uzstājies prestižajā festivālā "folkBaltica" Flensburgā (Vācija), kas arī bija galvenais iemesls, lai šī gada festivāla dominante būtu tieši latviešu tradicionālā kultūra. Uz šo festivālu, kas norisinājās aprīlī, klāt esot Kultūras ministram Intam Dālderim, un, līdzās bijušajai valsts prezidentei Vairai Vīķei Freibergai, bija aicināti uzstāties arī daudzi ievērojamākie Latvijas etno mākslinieki un grupas.

"Trio Šmite Kārkle Cinkuss" debijas ierakstu izplata izdevniecība "Upe tuviem un tāliem", un tas no 10. jūnija pieejams mūzikas ierakstu tirdzniecības vietās visā Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!