Izdevniecība "Upe tuviem un tāliem" sadarbībā ar Liepājas Simfonisko orķestri izdevusi Sergeja Prokofjeva simfonisko pasaku "Pēterītis un vilks".

Stāstnieka lomā būs ierakstā būs dzirdams Ufo (Kaspars Upacieris).
Diriģentam Imantam Resnim bija skaidrs, ka stāstnieks jāmeklē starp pazīstamiem un populāriem cilvēkiem, kas spētu piesaistīt ar balss intonāciju un svaigu attieksmi. Piedāvājumam atsaucās Radio SWH dīdžejs, "BB brokastu" moderators Ufo (Kaspars Upacieris), kuram ir pieredze arī multiplikācijas varoņu ieskaņojumos. Ufo iejuties Pēterīša, putniņa, pīles, kaķa, neapmierinātā vectēva un pelēkā vilka lomā, mūziku ieskaņojuši Liepājas simfoniskā orķestra mūziķi Maestro Imanta Rešņa vadībā, pie skaņu režisora pults - Normunds Slava.

Papildus oriģinālierakstam pievienota arī karaoke versija.

Pasaku sacerējis pats komponists Sergejs Prokofjevs un 1936. gada maijā autora vadībā darbs tika pirmatskaņots. Kopš tā laika "Pēterītis un vilks" savaldzinājis pasaules izcilākos diriģentus, mūziķus un aktierus.
Diriģenti Herberts fon Karajans, Leonards Bernsteins, Neeme Jervi, Zubins Mehta, Kents Nagano, Lorins Māzels, Jehudi Menuhins, Klaudio Abado vienkāršajā un sirsnīgajā Pēterīša piedzīvojumā aicinājuši iejusties tādām zvaigznēm kā Sofija Lorēna, Šarona Stouna, Šons Konerijs, Pīters Ustinovs, Ralfs Ričardsons, Deivids Bovijs, Stings, Roberto Benini u.c.

Arī komponista ģimenes locekļi stāstījuši šo pasaku - sieva Lina Prokofjeva - Neeme Jervi vadītā ieskaņojumā 1987. gadā, bet dēls Oļegs Prokofjevs kopā ar mazdēlu Gabrielu bija stāstnieki 1991. gadā veiktajam ierakstam Londonā.

Kopš pirmā ieskaņojuma 1936. gadā, ko veica Bostonas Simfoniskais orķestris, darbs angļu valodā vien izdots apmēram 50 versijās.

Pasaka devusi impulsu arī citu mākslas žanru pārstāvjiem - Volts Disnejs jau 1946. gadā, bet "Sojuzmuļtfiļm" 1958. gadā radīja savu animācijas versiju, sešdesmitajos gados Amerikā bija populāras dažādas džeza variācijas, darbs pielāgots gan televīzijas un teātru izrādēm, gan baletam, radīta Ziemassvētku un pat Helovīna versija, bet 1975. gadā britu mūziķi Braiens Īno, Fils Kolins, Garijs Mūrs, Manfreds Manns, Bils Brufords u.c. "Pēterīti un Vilku" izpildīja kā rokoperu.

Jaunā izdevuma atvēršanas svētki notiks Spīķeru koncertzālē, 5. decembrī 12:00, grāmatu un mūzikas ierakstu gadatirgus laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!