Foto: Publicitātes foto

No 15. novembra, tirdzniecībā būs pieejamas biļetes uz vēl vienu papildkoncertu ar pianistu Vestardu Šimku un elektroniskās mūzikas duetu Elvi/Dunian, kas notiks kinoteātrī "Splendid Palace" 11.decembrī, portālu "Delfi" informē koncerta organizatori.

Kā vēsta koncertu rīkotāji, skatītājus "Samsung Smart Sessions" koncertos sagaida virtuoza Vestarda Šimkus klavierspēle un pasaulslavenu komponistu darbi mijiedarbībā ar elektroniskās mūzikas dzīvo izpildījumu. Kā atzīst duets Elvi/Dunian, klausītājus gaida patiešām ekskluzīvs priekšnesums, jo mūziķi saspēlē ar pianistu uz skatuves pildīs vesela orķestra funkcijas.

Arī mākslinieces Katrīnas Neiburgas uzdevums nav vienkāršs – viņas veidotās vizualizācijas papildinās notiekošo uz skatuves, mēģinot reālajā laikā sekot līdzi mūzikas izraisīto sajūtu maiņām. Gatavojoties koncertuzvedumam, Neiburga ir iedziļinājusies koncerta programmā un katram skaņdarbam sagatavojusi īpašu video pavadījumu, kurā mēģinājusi notvert mūzikas izraisītās sajūtas.

Pianists Vestards Šimkus spēlē aptuveni 50 koncertu gadā. "Šogad šis skaitlis ir 44, no kuriem tikai astoņi bijuši Latvijā, pārējie – Eiropā," viņš atzīst. Vairāki nozīmīgi koncerti un projekti šogad notiek Vācijā – bijušas gan svarīgas uzstāšanās kopā ar Vācijas orķestriem, gan dalība pasaules lielākās mūzikas izdevniecības "Schott" projektā "Petrushka", pirmatskaņojot 12 pasaules komponistu jaundarbus klavierēm, tostarp arī Vestarda paša radīto Melno čarlstonu, kas skanēs arī "Samsung Smart Sessions" koncertos. Gatavojoties šiem īpašajiem koncertiem gada nogalē, pianists ir pacilātā noskaņojumā: "Uzstājoties mājās, vienmēr ir īpašas sajūtas, taču šoreiz tas būs divtik aizraujoši. Mēģinājumi ir ārkārtīgi interesanti, un mēs turpinām darbu. Par līdz šim jau radīto ir milzīgs prieks."

Biļetes uz pirmo "Samsung Smart Sessions" koncertu 9. decembrī jau ir izpārdotas. Vēl ir pieejamas biļetes uz koncertiem 10. un 11. decembrī, taču organizatori aicina pasteigties, jo vietu skaits kinoteātrī "Splendid Palace" ir ierobežots. Biļetes var iegādāties visās "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās un internetā. To cenas ir 19, 24 un 29 lati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!