Foto: Publicitātes foto
Liepājas koncertzāles "Lielais dzintars" pātstāvji atklājuši kamerzāles koncertsērijas "Personīgi" rudens sezonas programmu, pirmo reizi saviem klausītājiem piedāvājot abonementu uz visiem sērijas koncertiem. Jaunās sezonas programmā plānoti četri krāšņi koncerti – no Johana Sebastiana Baha līdz Vestardam Šimkum, Deividam Langam, indiešu un turku mūzikai.

"Kamerzāles koncertsērija "Personīgi" veidota, lai baudītu mazo formātu koncertus tuvākā, brīvākā un personīgākā atmosfērā. Jaunais abonements piedāvā iespēju četrās rudens un ziemas svētdienās ne tikai dzirdēt izsmalcinātus dažādu žanru koncertus, bet arī tikties ar mūziķiem personīgi. Katru koncertu noslēgsim ar sarunām pie kafijas tases, lai aprunātos par mūziķu radošo ceļu, iedvesmas avotiem un izaicinājumiem," uz koncertsēriju aicina "Lielā dzintara" mākslinieciskā vadītāja Baiba Bartkeviča.

Koncertsērijas "Personīgi" jauno sezonu 22. septembrī atklās Vestards Šimkus ar koncertizrādi "Novecento". Tā vēsta par neparasta mūziķa likteni, kurš izaudzis uz kuģa, nekad no tā nenokāpjot uz sauszemes. Viņš spēlē klavieres tā, kā neviens pirms viņa to nav darījis. Mūziķa – pianista lomā iejutīsies izcilais pianists Vestards Šimkus, kurš ir arī izrādes mūzikas autors. Stāstītājs būs Latvijas Nacionālā teātra aktieris Kristaps Ķeselis.

Sērija 20. oktobrī turpināsies ar koncertu "Saruna ar Bahu". Tā būs klavesīnistes Ievas Salietes un ģitārista Matīsa Čudara saruna skaņās pāri laikmetiem un robežām. Kā allaž Bahs pārsteigs ar drosmīgajiem un brīvajiem muzikālās domas izteiksmes meklējumiem, kas saskan ar mūslaiku cilvēka garīgajām alkām pēc pārlaicīgi skaistā un netveramā.

10. novembrī pirmssvētku noskaņojumu ar "Trimdas meditācijām" radīs "Rīgas vokālais kvartets". Kvartetā apvienojušies Latvijas labākie ansambļu dziedātāji. Koncertā Liepājā viņi izpildīs britu mūsdienu komponista Gabriela Džeksona skaņdarbu "Trimdas meditācijas", kurā apvienota trimdas latviešu dzeja un mūsdienu Tuvo Austrumu bēgļu teksti, un slaveno amerikāņu komponista Deivida Langa skaņdarbu "Mazās meitenītes ar sērkociņiem pasija".

Sēriju "Personīgi" 8. decembrī noslēgs koncerts "Indija sastop Turciju. Klejotāja lūgšana". Koncertu raksturo Austrumu Indijas Baul tradīcijas nesējas, vokālistes Malabikas Brahmas kristāldzidrā balss, kura klejotāju lūgšanu tekstos apdzied vispārcilvēcīgās, dažādu kultūru vienojošās vērtības. Koncertā būs dzirdami neparasti mūzikas instrumenti, indiešu un turku tradicionālo kultūru sastapšanās.

Plašāka informācija – lielaisdzintars.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!