Foto: Publicitātes foto
Dailes teātrī 19. jūnijā izskanēs programmas "Ziedonis. Lācis. Vīrieši" papildkoncerts. Jau ziņots, ka šī programma Dailes teātrī skanēs arī 18. jūnijā.

Abos koncertos tiks atskaņotas komponista Kārļa Lāča albumā "Ziedonis. Lācis. Vīrieši." iekļautās dziesmas, kas ir īpaši rakstītas katram izpildītājam. Koncertos piedalīsies Intars Busulis, Jānis Šipkēvics, Jānis Aišpurs, Artūrs Skrastiņš, Kaspars Znotiņš un Andris Keišs.

"Visus uzrunātos mūziķus, dziedātājus, aktierus ideja uzreiz aizrāva un tā izveidojās mīlestības projekts, kas mūs visus apvieno kopīgā mīlestībā pret mūsu darbu un pats galvenais, savstarpējs prieks par kopā būšanu un kopā darbošanos. Tas nebūtu iespējams bez šī galvenā "Ziedoņa faktora", tas ir veids kā mēs kopā virzamies un gūstam baudu no procesa", skaidro Kārlis Lācis.

Savukārt Artūrs Skrastiņš atzīst: "Ja pieņemam, ka dzīve ir ceļš, tad ceļabiedri ir ļoti svarīgi. Ar šādiem var aiziet tālu."

Andris Keišs par piedalīšanos koncertuzvedumā saka: "Es iepriekšējo reizi ar Imanta Ziedoņa tekstu publiski uzstājos 1993. gadā, kad stājos Latvijas Kultūras akadēmijā. Šī būs nākamā reize. Es nezinu, vai tas runā man par sliktu, vai nē, bet tā vienkārši ir noticis. Toreiz es iestājos aktieru kursā. Nezin, kas notiks pēc šīs reizes? Vokālisti? Bet, nopietni runājot, - es dzīvē kautrējos runāt par mīlestību, bet dziedot šī kautrēšanās atkāpjas."

"Pievēršanās Ziedonim ir kā atgriešanās pie kaut kā tuva un saprotoša. Tu pievērsies citiem autoriem, strādā ar tiem, iemīli tos, bet darbs ar Ziedoņa tekstu vienmēr ir kā atgriešanās mājās.", stāsta aktieris Kaspars Znotiņš.

"Pasaule ir mainījusies. Nekas nav tā kā agrāk. Un tad Tu palasi tos dzejoļus un saproti, ka Imants te jau reiz ir bijis" atzīst Jānis Šipkēvics.

"Ziedoņa dzeja un Lāča mūzika tik ļoti saplūst nu jau kopīgā, daudz spēcīgākā stāstā.", Intars Busulis.

Koncertprogrammas "Ziedonis. Lācis. Vīrieši" atskaņojumā piedalīsies arī mūziķi Jānis Stafeckis – kontrabass, Artūrs Noviks – akordeons, Gints Pabērzs – pūšamie instrumenti, Kaspars Grigalis un Ainis Zavackis – sitamie instrumenti, Kaspars Zemītis – ģitāra un Kārlis Lācis - taustiņinstrumenti.

Atgādinām, ka 2013. gadā tika izdots albums "Ziedonis. Lācis. Sievietes", kas vēlāk izskanēja koncertuzvedumā, kurā piedalījās Rēzija Kalniņa, Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Ieva Segliņa, Dārta Danēviča, Ērika Eglija, Inese Kučinska, Agnese Jēkabsone, Aija Andrejeva, Aija Vītoliņa, Jolanta Strikaite, Dita Lūriņa.

Biļetes uz koncertiem nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!