Foto: Jānis Spigovskis
Ar vairākiem jauniem izdevumiem un koncertu "Arēnā Rīga" savu 35. jubileju šogad svin leģendārā pašmāju grupa "Jumprava". Līdz ar jubileju grupa laiž klajā jaunu albumu "Insomnia" ar 11 dziesmām, kā arī oriģinālā skanējumā pārizdota 1989. gadā radītā vinila plate "Pilsēta", svinot šī vinila 30. dzimšanas dienu.

Jaunā albuma prezentācijas pasākums notika 6. novembrī. Albumā "Insomnia" ir 10 jauni oriģinālskaņdarbi, kā arī viena restaurēta dziesma – "Lietus", kas ieguvusi mūsdienīgāku skanējumu. Albums izdots ierobežotā tirāžā.

Visu dziesmu ierakstā piedalījusies grupa "Jumprava", bet dziesmas "Karavīri nāk" skanējumu papildina kora "Aura" vīru balsis. Dziesma "Reizotāji" tapusi pirms diviem gadiem, bet pārējās albumā iekļautās dziesmas radītas pēdējā gada laikā. Divām dziesmām – "Mana dārgā" un "Strīds" – vārdi, kuru autors ir Ritvars Dižkačs, ir sakompilēti no dažādiem dzejoļiem. Aigars Grāvers tās dēvē par divrindēm, jo "Dižkača vārdi ir tik universāli, ka tie (divrindes) viegli turpina viens otru".

Pēdējais grupas "Jumprava" albums "Laiks runā" tika izdots pirms pieciem gadiem – atzīmējot grupas pastāvēšanas 30. gadadienu.

Tāpat līdz ar jaunā albuma izdošanu, oriģinālā skanējumā un atjaunotā dizainā pārizdota 1989. gadā izdotā vinila plate "Pilsēta". Plates skanējums un ieraksti nav mainīti – tie saglabāti tieši tādi, kā bija pirms 30 gadiem. Arī vāka dizainu Artūrs Tigulis veidojis kā kopiju 1989. gadā radītajam, izmainot vien plates izdošanas gadu.

Joprojām plates vāku rotā Gvido Kajona uzņemtā fotogrāfija. Jāpiebilst, ka fotogrāfija uzņemta ilgajā ekspozīcijā, jo tolaik ne tuvu nebija tādas foto iespējas, kādas ir mūsdienās. Vinila platē "Pilsēta" dzirdami tādi grupas hiti kā "Ziemeļmeita", "Vēlreiz" un citi.

Šogad grupa Jumprava atzīmē savu 35. jubileju un aicina uz jubilejas koncertu "XO", kas notiks 28. novembrī, "Arēnā Rīga". Biļetes pirmā stāva sektoros jau izpārdotas, atlikušas vien sēdvietas trešajā līmenī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!