Foto: Publicitātes foto
Jūrmalas festivālu, kas šogad norisināsies no 17. līdz 19. jūlijam Dzintaru koncertzālē atklās krāšņa muzikālā programma ar Maestro Raimonda Paula, akordeonistes Ksenijas Sidorovas, Latvijas Radio bigbenda un kamerorķestra "Sinfonietta Rīga" piedalīšanos. Viņu izpildījumā 17. jūlija vakarā skanēs pasaulslavenu komponistu operu ārijas džeza aranžējumos, portālu "Delfi" informē koncertzāles pārstāvis Mārtiņš Pučka.

Koncertā dzirdamās operu ārijas un melodijas aranžējis britu mūziķis Kallums O (Callum Au), ar kuru Latvijas Radio bigbendam izveidojusies auglīga sadarbība vairāku gadu garumā. "Saglabājot melodiju pirmatnējo būtību un skaistumu, tās atklāsies jaunā un pārsteidzošā, harmoniski krāšņā skanējumā, ko iekrāsos gan džeza mūzikas klātesamība, gan īpašais klavieru skanējums, kāds raksturīgs vienīgi leģendārajai Maestro spēlei," raksta festivāla rīkotāji.

Programmā iekļautas gan itāļu meistaru Džakomo Pučīni, Vinčenco Belīni un Džuzepes Verdi skaistākās melodijas, gan lappuses no Riharda Vāgnera daiļrades un franču opermūzikas komponistu Kamila Sensānsa un Žaka Ofenbaka darbiem, kā arī Žorža Bizē "Karmenas", čehu romantiķa Antoņīna Dvoržāka "Nāras" un Džordža Gēršvina meistardarba "Porgijs un Besa".

Britu mūziķi Kallumu O dēvē par vienu no Apvienotās Karalistes labākajiem jaunajiem mūziķiem, un viņa dibināto orķestri "Callum Au Big Band" 2012. gadā atzina par vienu no labākajiem džeza kolektīviem Apvienotajā Karalistē. Mūziķis sadarbojas ar daudziem izpildītājmāksliniekiem, rakstot un aranžējot mūziku, bet īpaši auglīga sadarbība viņam izveidojusies ar Latvijas Radio bigbendu.

"Jūrmalas festivāls" Dzintaru koncertzālē notiek jau trešo gadu. Biļetes uz koncertiem jau pieejamas visās "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!