Foto: Publicitātes foto
Mednieks, Āpsis, Lācis Balū un Runcis Bazilio – tas ir viņš – Leļļu teātra aktieris Valdis Vanags, kurš šonedēļ piekritis atrādīt 10 savus mīļākos ierakstus "Delfi maģītī".

Jau no 16. marta Valdi Vanagu varēs redzēt pavisam nopietnā darbā pusaudžiem "Neaiztiec mani!", kas tapusi pēc Elzas Apkalnes lugas "Korinte" motīviem. Jaunajā iestudējumā, kas veidots eksperimentālā cikla "Leļļu laboratorija" ietvaros, Vanagam uzticēta viena no galvenajām lomām.

Neskatoties uz saspringto laiku pirms pirmizrādes, Valdis, kurš ar rokenrolu ir uz TU un nereti pats redzēts ar ģitāru rokās, izrevidēja savu "maģīti", vien piebilda: "Žēl, ka tikai 10! Bet nu nekas..."

Dziesmu secībai nav nozīmes.

John Lennon 'Imagine'

Džons Lenons ir personība,mūziķis,dziesmu autors,dzejnieks,taisnības cīnītājs, skarbais liriķis un brīnišķīgs ciniķis...Mani ir iedvesmojis visvairāk no pasaulē esošās mūzikas ar savu harismu,dziesmu tekstiem un mūziku.

The Beatles 'Something'

Bītlu visintīmākā dziesma. Ļoti vienkārša, skaista, liriska un patiesa. Mani fascinē bītlu čaļu sejas-bārdainas, nedaudz pat skarbas, tikušas arā no "saldo puiku" ampluā, ļoti, ļoti patiesi un īsti.

Nirvana 'All Apologies'

Kurts Kobeins ar savu smeldzi, kaut kā trāpa tieši sirdī. Paņēma arī mani kādreiz dullajā "grunge" virpulī. Uh!

The Doors 'Riders in the Storm'

Džims Morisons ar grupas biedriem ir radījuši manī neizskaidrojamas izjūtas. Ļoti hipnotizējoši un no atmiņas neizdzēšami līst lietus šajā brīnišķīgajā dziesmā.

Edgars Liepiņš 'Lambada'

Edgars Liepiņš reti kuram prasa komentārus. Fatastiski burvīgi brīnišķīgi izcili apdāvināts cilvēks, aktieris, fantasts, jokdaris, muzikāl, harizmātiski simpātisks, kas vēl joprojām iedvesmo un smīdina, kaut nu jau 16 gadu vairs nav starp mums "dzīvajā", bet ir prātos un sirdīs.

Editors 'Smokers Outside the Hospital Doors'

Laikam jau "nostrādāja" kaut kāda līdzība ar Morisona balsi vai Lenona nenopietni nopietno seju. Ieteica mans labs čoms - Pūce, nu jau kādus gadus četrus atpakaļ, kad vēl "Editors" nebija tik populāri kā šodien.

Frankie's Gun/The Felice Brothers 'Riding September'

Arī Pūces ieteikta dziesma.Tā kā esmu ļoti kaislīgs motociklu fans un braucējs, šajā dziesmā redzamie skaistie braucamie liek šo klipu, kur izpildītāja balss atgādina nedaudz Bobu Dilanu, skatīties un klausīties vēl un vēl.

Guns'n'Roses 'November Rain'

Tā kā esmu rokenrola čalis, šī, nu jau var teikt klasiskā dziesma ir sirdī visiem, kam rokenrols tuvs. Ahh,un leģendārākais Sleša ģitāras solo tuksneša vidu pie baznīcas un arī dziesmas beigās un salijušais nabaga Aksels. Super!

'System of a Down 'Toxicity'

Amerika, Amerika. Biju Amerikā, Ņujorkā 2002.gadā pastrādāt,draugu ieteikts paklausījos "System of a Down" jaunāko albumu,....nopirku.Tas arī bija viens vienīgais disks, ko klausīties vairāku mēnešu garumā pirms gulētiešanas. Kaut kā ļoti iepatikās tas amerikāniski armēniskais temperamentroks.

Līvi 'Dzimtā valoda'

Domāju,ka šeit vārdi ir lieki. It īpaši pēc nesen notikušā. "spalvas gaisā", fantatsiska melodija,vārdi, skarbums un ,protams, gadsimtiem cauri vijošais Ainara Virgas ģitāras solo un Groduma ķērcoši smeldzīgā balss. Turies,latvieti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!