Foto: DELFI

Pēdējās nedēļas laikā, saasinoties Ukrainas konfliktam, pieaug arī propaganda dažādos medijos, tostarp sociālajos tīklos atkal klejo "intervija" ar Renāru Kauperu. Minētais raksts gan ir "meli un provokācija", jau pērnā gada decembrī, kad tas pirmo reizi parādījās sociālajos tīklos, rakstīja Kaupers.

"Intervijā", kura atkārtoti publicēta portālā "Vremia.ua", kā arī dažādās interneta dienasgrāmatās, Kaupers "stāsta", ka PSRS sabrukumu vērtē "ļoti slikti". "Tūkstošiem cilvēku pamet Latviju: mājās viņiem nav darba un ticības nākotnei. Mūsu jauniešiem ir traģēdija. Pēc tam, kad mēs dziedājām dziesmas Jāņos un lidojām kosmosā, tagad mazgājam traukus Londonā un ceram, ka varēsim pabarot vismaz vienu bērnu," rakstīts "intervijā".

Cita starpā propagandas rakstā minēts, ka Kaupers bijis arī kādreizējā kultūras ministra, Raimonda Paula padomnieks.

"Pārsteidz, ka cilvēki jautā, vai šie ir Renāra vārdi. Tā ir elementāra faktu nepārbaudīšana - Pauls bija kultūras ministrs no 1991. līdz 1993. gadam jeb laikā, kad "Prāta Vētra" tikko parādījās plašākai sabiedrībai. Viņu pirmā kasete iznāca 1993. gadā, un Renārs nekādi nevarēja būt un nebija Paula padomnieks," portālam "Delfi" norāda "prātvētriešu" pārstāve Guna Zučika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!