Foto: Publicitātes foto
Oktobra beigās veikalu un grāmatnīcu plauktos nonāks "debusul Music" izdotā grāmata / kompaktdisks "Lāču tēta dziesmas", kuras saturu veido 12 Kārļa Vērdiņa dzejoļi ar Unas Taal veidotajām ilustrācijām un komponista Kārļa Lāča sarakstītās dziesmas bērniem un viņu vecākiem.

Kā "Delfi Kultūra" informēja "debusul Music" pārstāvji, "Dziesmas iedziedājuši sabiedrībā pazīstami pašmāju skatuves mākslinieki - Aija Andrejeva, Artūrs Skrastiņš, Intars Busulis, Jolanta Strikaite ("Lady's Sweet") un Bērnu Vokālais ansamblis "Dzeguzīte".

Dzejnieka un komponista darbu rezultāts simboliski iemiesojies paša projekta būtībā, radot grāmatu, kuras neatņemama sastāvdaļa ir ne tikai mūzikas albums, bet arī notis katrai no 12 dziesmām. Dzejoļi "Lāču tēta dziesmām" tika izvēlēti no Literatūras gada balvas (2007) laureāta - Kārļa Vērdiņa bērnu dzejas krājuma "Burtiņu zupa". Viens pēc otra Kārļa Lāča studijā tapa dzejoļu iemiesojums mūzikā un pavisam drīz jau vārdus un mūziku savā dziedājumā apvienoja visiem zināmās un pazīstamās balsis. Una Taal savā darbistabā uzburā šī radošā rezultāta vizuālo attēlu.

Par godu Skolotāju dienai, kompaktdiska izdevēji un autori ikviena klausītāja uzmanībai nodod grāmatā / CD vienīgo dziesmu par skolu – "Bērni" ("Sliktie bērni"). To iedziedājuši teju visi projektā iesaistītie dalībnieki Artūrs Skrastiņš, Intars Busulis, Aija Andrejeva un mazie "Dzeguzēni".

$sound_file = "http://www.delfi.lv/temp/audio/LacuTetaDziesmas_Berni.mp3"; include "$includes_dir/articleincludes/audioplayer.inc"; ?>

Dziesmu pirmatskaņojums notika pavasarī, "Dzeguzītes" 40. gadu jubilejas koncertā Kongresu namā. Atsaucoties uz viedokļu dažādību par dziesmu tekstu nopietnību, autoru kolektīvs uzsver, ka šis projekts iecerēts kā dialogs ar bērniem un pieaugušajiem.

Grāmatas/CD 'Lāču tēta dziesmas' oficiālais iznākšanas datums - 20. oktobris, drīz pēc tam tā būs pieejama visās lielākajās grāmatu tirdzniecības vietās Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!