Foto: F64

"Mīļš, emocionāls, jauks, organisks, negaidīti labs baudījums" – tā 23.februārī koncertzālē "Palladium" notikušo britu mūziķa Patrika Volfa akustisko koncertu raksturo portāla "Delfi" uzrunātie apmeklētāji – "Radio SWH" ētera personība Artis Dvarionas, "Radio 101" pārstāvis Toms Grēviņš un koncertu mīļotājs Harijs.

"Man nebija lielu gaidu saistībā ar šo koncertu, jo Patrika Volfa daiļradi zinu, tikai pateicoties pāris radio singliem. Pirms tam es neko daudz par viņu nezināju.

Šāda tipa akustiskajos koncertos ne mazāk svarīgi par mūziku ir tas, kas notiek ārpus dziesmām, starp tām – tas, kas šajā gadījumā notika, bija ļoti labi. Volfa komunikācija ar publiku un viņa stāsti bija patiešām labi, savijās kopā ar mūziku. Kopējais baudījums bija negaidīti labs.

Bieži vien, kad mākslinieki dodas koncertturnejā, viņi stāsta vienu un to pašu katrā koncertā starp dziesmām, bet šeit bija manāma improvizācija kontaktā ar publiku. Par koncertu varu teikt – viennozīmīgi plus zīme. Koncerts bija mīļš un organisks," sarunā ar portālu "Delfi" par Volfa sestā studijas albuma "Sundark and Riverlight" akustiskās koncertturnejas ietvaros notikušo koncertu stāsta Dvarionas.

Arī koncertu mīļotāju Hariju aizkustināja Volfa veikums koncertā Rīgā. "Esmu redzējis jau četrus Volfa koncertus, bet neesmu bijis nevienā akustiskā priekšnesumā. Salīdzinot ar citiem viņa koncertiem, šis bija ļoti emocionāls," teic Harijs.

Viņš piebilst, ka vienmēr sagaida, ka mākslinieks koncertā veido dabisku un patīkamu komunikāciju ar klausītājiem. "Šoreiz bija intīma atmosfēra. Viņš bija ļoti dabisks. Man bija sajūta, ka viņš runā tieši ar mani, nevis, ka tā būtu uzvesta saruna," stāsta Harijs.

"Ir ļoti jauki, ka Volfam ir ārkārtīgi lielisks talants – viņš sēž zālē kopā ar mums un redz to no malas. Patriks ir viens no retajiem mūziķiem mūsdienās, uz kura otru tādu pašu koncertu vienas koncertturnejas ietvaros nevar aiziet – katru reizi koncerts būs citādāks," par koncertu stāsta Grēviņš.

Viņš Patriku Volfu pirmoreiz redzējis pirms deviņiem gadiem, koncertā Vācijā, kad Volfam mugurā bijis sieviešu krekliņš ar lencītēm un viņš spēlēja dažiem cilvēkiem. "Es neticēju, ka mēs tiksimies tik bieži – ja esmu pareizi saskaitījis, es viņu redzu jau sesto vai septīto reizi.

Cik tas bija tehniski kvalitatīvs koncerts un cik tas ir nozīmīgs kopējā mūzikas attīstībā - tas ir cits jautājums, tomēr, ja šāda mūzika patīk, tas bija forši!

Arī albums "Sundark and Riverlight" ir tāds, kuru klausoties, šķiet, ka dziesmas skan paša guļamistabā, bet koncertā bija sajūta, ka esam pie viņa ciemos – viņš lieliski kontaktējās ar publiku, stāstīja par savām dziesmām.

Manuprāt, labs koncerts ir tāds, pēc kura paliek mazuma sajūta. Un šoreiz man ir tā mazuma piegarša – domāju, ka šovakar katrs, kurš pazīst Patriku, būtu vēlējies dzirdēt vēl vismaz desmit dziesmas," teic Grēviņš.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!