Pirmdien, 31.oktobrī Latvijas Nacionālajā operā notika džeza pianista un komponista Džo Sampla (Joe Sample) un džeza dziedātājas Rendijas Kraufordes (Randy Crawford) koncerts. Uz skatuves kopā ar abiem māksliniekiem spēlēja Džo Sampla trio (Joe Sample Trio) dalībnieki – Duglass Belote pie bungām un Džo Sampla dēls Niks pie basa.

Ienākot operas Lielajā zālē uzmanību saistīja skatuve ar neaizvilkto priekškaru. Uz tās nebija nekādu dekorāciju kā ierasts, tikai mūzikas instrumenti. Sākoties koncertam Lielā zāle tika piepildīta ar vieglu, melodisku, bet brīžiem ritmiski spēcīgu mūziku.

Koncertu nosacīti var iedalīt divās daļās, no kurām pirmajā varēja baudīt Džo Sampla trio sniegumu, bet otrajā viņiem pievienojās Rendija Krauforde. Koncerta laikā mūziķi izpildīja Street life, Rainy night in Georgia, Feeling good, One day I'll fly away un citas populāras džeza kompozīcijas. Mūzika viegla, rotaļīga un melodiska, bet tajā pašā laikā tā aizskar dvēseles dziļākās stīgas.

Koncerta laikā mūziķi lieliski papildināja viens otru un dziedātāja Rendija Krauforde ar savu maigo, skanīgo, jauneklīgo un mazliet piesmakušo balsi, bija kā ķirsītis uz kūkas. Vienaldzīgo noteikti nebija. Varēja just, ka viens no maniem blakussēdētājiem ik pa brīdim mūzikas ritmā sit ar kāju pa grīdu un priekšā sēdošie kustas mūzikas ritmā, nespējot tam pretoties.

Koncerts bija plaši apmeklēts un zālē bija tikai dažas brīvas vietas. Publikā varēja manīt gan gados jaunus, gan vecākus ļaudis. Pēc katras dziesmas klausītāji mūziķiem veltīja sajūsmas pilnus aplausus. Pēc koncerta lielu ziedu pušķi Rendijai Kraufordei pasniedza koncerta organizators Ojārs Grasmanis, un mūziķiem tika veltītas vētrainas ovācijas. Mākslinieki atgriezās uz skatuves, lai nospēlētu vēl divas dziesmas, un šķita, ka viņi paši bija mazliet pārsteigti, ka šeit tiek uzņemti ar tādu sajūsmu.

Kopumā par koncertu var teikt, ka tas bija vienreizējs. Lielisks sākums jaunai nedēļai, un cerams, ka mūziķi Latvijā atgriezīsies vēl kādu reizi.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!