Sātīgai pusdienu vai vakariņu maltītei pagatavo befstroganovu. Pasniedz ar ceptiem kartupeļiem vai kartupeļu biezputru.

::recepte::

Gaļu pret šķiedru sagriež šķēlēs, nedaudz izklapē ar gaļas āmuru. Tad gaļas šķēles sagriež strēmelītēs un apkaisa ar sāli un melnajiem pipariem. Smalki sakapā sīpolu, ķiploku.

Sakarsē pannu ar eļļu, tajā liek gaļas gabaliņus un uz lielas uguns apbrūnina. Pēc tam gaļu pārliek katliņā, kurā to sautēs.

Pannā izkausē gabaliņu sviesta, pievieno sīpolus un cep, līdz tie caurspīdīgi un sāk zeltoties, pievieno ķiploku un cep apmēram 30 sekundes.

Tad pannā ber miltus un, nepārtraukti maisot, tos apcep apmēram 1 minūti. Apceptajiem sīpoliem pievieno buljonu un uzvāra, noskrāpējot no pannas gardos piecepumus, iemaisa tomātu mērci.

Mērci lej pāri gaļai katliņā. Uz nelielas uguns sutina, līdz gaļa mīksta, apmēram 1 stundu. Ja nepieciešams, pievieno nedaudz buljona.

Kad gaļa ir mīksta, mērcei pievieno skābo krējumu, labi izmaisa. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar sagrieztiem zaļumiem.

90Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
700 gliellopa gaļa2 ĒKeļļa60 gsviests2 sīpoli2 ķiploka daiviņas1 ĒKmilti250 mlbuljons vai ūdens1.5 ĒKtomātu mērce (asā)5 ĒKskābs krējums pētersīļi malti melnie pipari sāls

Sagatavošana

1

Gaļu pret šķiedru sagriež šķēlēs, nedaudz izklapē ar gaļas āmuru. Tad gaļas šķēles sagriež strēmelītēs un apkaisa ar sāli un melnajiem pipariem. Smalki sakapā sīpolu, ķiploku.

2

Sakarsē pannu ar eļļu, tajā liek gaļas gabaliņus un uz lielas uguns apbrūnina. Pēc tam gaļu pārliek katliņā, kurā to sautēs.

3

Pannā izkausē gabaliņu sviesta, pievieno sīpolus un cep, līdz tie caurspīdīgi un sāk zeltoties, pievieno ķiploku un cep apmēram 30 sekundes.

4

Tad pannā ber miltus un, nepārtraukti maisot, tos apcep apmēram 1 minūti. Apceptajiem sīpoliem pievieno buljonu un uzvāra, noskrāpējot no pannas gardos piecepumus, iemaisa tomātu mērci.

5

Mērci lej pāri gaļai katliņā. Uz nelielas uguns sutina, līdz gaļa mīksta, apmēram 1 stundu. Ja nepieciešams, pievieno nedaudz buljona.

6

Kad gaļa ir mīksta, mērcei pievieno skābo krējumu, labi izmaisa. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar sagrieztiem zaļumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!