Фото: Becca Geden

26. septembrī ar savu pirmo koncertu Rīgā viesosies īru mākslinieki Bambie Thug, kas pirms pāris nedēļām ar iespaidīgo priekšnesumu pārsteidza Eirovīzijas skatītājus visā Eiropā. Koncerts norisināsies koncertzālē "Palladium", un biļetes būs pieejamas no otrdienas, 28. maija, "Biļešu servisa" tīklā, portālu "Delfi" informē pasākuma rīkotāji, aģentūra FBI.

Bambie Thug, īstajā vārdā Bembija Reja Robinsona, savas muzikālās gaitas uzsāka vien 2020. gadā, izlaižot provokatīvu dziesmu "Birthday", kuras videoklipa versija izpelnījās gan atbalstītāju uzslavas, gan konservatīvāk noskaņotu mūzikas patērētāju kritiku. Vēlāk mākslinieki izlaida ne mazāk šokējošus skaņdarbus "P.M.P", "Egregore" un citus. Muzikālo stilu Bambie Thug paši dēvē par "Ouija-pop", kas ir pašizdomāts termins, lai raksturotu vairāku mūzikas žanru sintēzi, tādējādi piešķirot radītajai mūzikai, kas jau robežojas ar mākslas formu, unikalitāti un spēju pastāvēt ārpus iepriekš noteiktām robežām.

Kā norāda Rīgas koncerta rīkotāji, savās performancēs Bambie Thug turpina to, ko iesāka ar videoklipiem muzikālās karjeras sākumā – caur provokāciju graut sociālus un politiskos stereotipus, izaicinot konservatīvi domājošo publiku ar šokējošiem šoviem. Robinsona sevi definē kā nebināru personu un aktīvi darbojas LGBTQ+ scēnā, slaveno dziesmu "Doomsday blue" pasludinot par kvīru komūnas himnu, bet pašu sevi kronējot par raganu.

2024. gada janvārī Bambie Thug tika ierindoti starp kandidātiem Īrijas nacionālajā Eirovīzijas atlasē ar dziesmu "Doomsday Blue, tādējādi strauji iegūstot skatītāju atbalstu un pārliecinoši uzvarot gan skatītāju, gan žūrijas balsojumā. Pēc atlases rezultātiem Īrijas Eirovīzijas fanu vidū valdīja divi noskaņojumi – kamēr atbalstītāji kliedza "Sūtiet raganu!", otra nometne savā petīcijā savāca tūkstošiem parakstu, aicinot diskvalificēt māksliniekus un izraudzīties konkursam citu dziesmu.

Bambie Thug atbalstītāju vidū bija arī vairākkārtējais Eirovīzijas uzvarētājs Džonijs Logans, kurš dziesmā saskatīja potenciālo konkursa uzvarētāju un aicināja īru tautu atbalstīt māksliniekus. Vēlāk konkursa finālā viņi ieguva augsto 6. vietu, kas ir labākais Īrijas sasniegums pēdējo 24 gadu laikā.

Bambie Thug sevi uzskata par dzimumneitrālu personu, un cilvēki tiek aicināti šajā gadījumā lietot vietniekvārdu "viņi".

Читайте нас там, где удобно: Facebook Telegram Instagram !