Foto: Publicitātes foto
Rīgas Sv. Pestītāja Anglikāņu baznīcā 20. decembrī plkst. 19.00 izskanēs Ziemassvētku ieskaņas koncerts "Sajūtu svētnīca", kurā uzstāsies Latvijas Universitātes (LU) jauktais koris "Juventus" un vokālā grupa "Ēra", portālu "Delfi" informē kora pārstāvji.

"Juventus" mākslinieciskais vadītājs Valdis Tomsons un "Ēras" vadītāja Dita Tomsone koncertam ir izvēlējušies īpaši izmeklētu a cappella mūziku, lai klausītājiem, dziedātājiem un arī pašiem sev uzburtu skaistu sajūtu svētnīcu, kas izrotāta ar siltām domām, mīlestību un priecīgām ziemas īpašās nakts gaidām.

Svētku koncerta centrālais notikums būs Franka Martēna monumentālā darba "Mesa dubultkorim" daļu "Kyrie", "Gloria", "Sanctus" un "Agnus Dei" atskaņojums. Martēna mesa ir ļoti intīms skaņdarbs – dziļi personīga saruna ar Dievu un atzīšanās viņam ticībā un mīlestībā. Komponists sākotnēji vēlējies šo darbu paturēt slepenībā, un pirmo reizi tas atskaņots tikai 40 gadus pēc uzrakstīšanas. Krāšņais, muzikāli piesātinātais a cappella darbs būs kora "Juventus" ilgi lolotā dāvana klausītājiem.

Vokālās grupas "Ēra" sešas valdzinošo balsu īpašnieces, kas šobrīd ir vienas no Latvijas vokālo ansambļu līderēm, koncertā papildinās Martēna mesu ar intīmi sievišķīgu skanējumu. Grupas vizītkarte ir vienmēr rūpīgi pārdomāts un izsmalcināts repertuārs, kā arī muzikāli smalkjūtīgas skaņdarbu interpretācijas. 20. decembrī klausītājus "Ēra" ielīksmos ar Riharda Dubras, Ērika Ešenvalda, Mudītes Austriņas un citu komponistu darbiem.

Koncertā iekļauti arī gregoriskie dziedājumi, kurus izpildīs "Juventus" diriģents Mikus Abaroniņš un kora vīru grupa. Abaroniņš ir viens no daudzsološākajiem tenoriem Latvijā, kurš plašākai publikai pazīstams kā vokālās grupas "Framest" romantiskākās vīru balss īpašnieks.

Ieeja koncertā par ziedojumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!