Foto: EPA/LETA

Amerikāņu rokmūziķe Kortnija Lova atzinusies, ka pēc vīra Kurta Kobeina nāves esot iztērējusi 27 miljonus ASV dolāru (20,2 miljonus eiro) no pasaulslavenās grandžroka grupas "Nirvana" sapelnītās naudas.

Lielākā daļa naudas iztērēta, tiesājoties un izmaksājot kompensācijas. "Es pazaudēju aptuveni 27 miljonus. Es saprotu, ka lielākā daļa cilvēku visa mūža laikā tik daudz nenopelna. Taču es esmu liela meitene, tas ir rokenrols, tā ir "Nirvana" nauda, un man vajadzēja to atdot," viņa stāsta intervijā austrāliešu žurnāla pielikumam "Sunday Style".

Jautāta par pašreizējo finansiālo situāciju, viņa atbildēja: "Es nopelnu pietiekami, lai varētu dzīvot. Esmu maksātspējīga un tagad paļaujos uz to, ko nopelnu."

Lova bijusi iesaistīta vairākos tiesas procesos. Joprojām turpinās vairākas prāvas par nomelnošanu.

Kā jau ziņots, janvārī Lova tika attaisnota tiesas lietā par advokātes nomelnošanu tviterī. Grupas "Hole" līderi apsūdzēja viņas bijusī advokāte Ronda Holmsa, kura tika nolīgta krāpšanas lietā pret Lovas nelaiķa vīra Kurta Kobeina mantojuma pārvaldītājiem.

Holmsa vērsusies tiesā par 2010.gadā rakstītu tvītu. "Es biju satriekta, uzzinot, ka Ronda Holmsa tikusi uzpirkta," tolaik rakstīja Lova. Lova apgalvoja, ka tvītu esot publicējusi nejauši un patiesībā gribējusi nosūtīt privātu ziņojumu.

Tas ir pirmais gadījums ASV, kad slavenībai tiesas zālē nācies atbildēt par nomelnojošu tvītu. Kopš apsūdzības izvirzīšanas ierosinātas vairākas lietas par populārajā sociālo mediju platformā tviterī publicētu saturu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!