Foto: PantherMedia/Scanpix

Piektdien, 27. februārī, plkst. 19 kultūras pilī "Ziemeļblāzma" notiks koncerts "Kamermūzikas šedevri", kurā uzstāsies Latvijas jaunie kamermūziķi.

Koncertprogrammā būs pasaules kamermūzikas šedevri, kā arī jauno latviešu komponistu mūzika. Koncertā skanēs Franča Šūberta stīgu kvartets "Meitene un nāve", smeldzīgais un Latvijā maz dzirdētais Dmitrija Šostakoviča klavieru kvintets, kā arī jaunās latviešu komponistes Santas Bušas stīgu kvartets "Point de rosse" jeb "Rasas punkts".

Koncertā piedalīsies ārzemēs studējoši jaunie latviešu mūziķi, kas savas zināšanas un prasmes papildina Parīzē, Kopenhāgenā, Stokholmā, Madridē un Grācā. Koncerta dalībnieku vidū būs "Kremerata Baltica" vijolniece Magdalēna Geka, kura ir nominēta arī "Lielajai mūzikas balvai 2014" kategorijā "Gada jaunais mākslinieks", kā arī orķestra vijolniece Lāsma Taimiņa. 

Uz skatuves kāps arī Dānijas Karaliskās mūzikas akadēmijas maģistrante - altiste Jevgēnija Frolova, starptautiskās "Jehudi Menuhina" biedrības "Live music now" stipendiāte - čelliste Anna Veselova un Stokholmas Karaliskās mūzikas akadēmijas maģistrante - pianiste Iveta Cālīte.

Biļetes nopērkamas kultūras pils "Ziemeļblāzma" informācijas centrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!