Foto: Valsts izglītības un satura centrs, Evija Trifanova

Vasaras kultūrtelpas "Lucavsala" aktivitāšu programmā 18. augustā pulksten 19 RKTMC "Mazā Ģilde" organizē dziedāšanas nodarbību. Aicināti ir visi interesenti – gan iesācēji bez iepriekšējās muzikālas pieredzes, gan kormūzikas un vokālie entuziasti. Pasākumu vadīs koru virsdiriģents Ints Teterovskis.

Dziedāšana ir cilvēku muzikālās darbības pamatveids, kas ir vistuvākais un vissaprotamākais muzicēšanas veids, jo cilvēka balss skanējumu jebkurš uztver labāk par jebkuru instrumentālu mūziku. Dziedāšana iedarbojas pozitīvi uz cilvēka psihi, smadzeņu darbību un ķermeni. Tā bagātina personību un attīsta psihiskos procesus: uzmanību, atmiņu, domāšanu, iztēli, kā arī bagātina emocionālo pasauli, uzsver pasākuma rīkotāji.

Dziedāšanas nodarbībā virsdiriģenta Inta Teterovska vadībā būs iespēja ikvienam uzzināt par stāju, elpošanu, cilvēka balss anatomiju, balss higiēnu, dikciju, balss un dzirdes koordināciju, kormūziku, kā arī zināšanas pielietot praktiski, izmēģinot dažādus vingrinājumus. Nodarbība noslēgsies ar nelielu sadziedāšanos.

Ints Teterovskis ir jauniešu kora "Balsis" mākslinieciskais vadītājs un Vispārējo latviešu dziesmu svētku virsdiriģents. Viņš ir arī virsdiriģents vairāk nekā 20 Latvijas reģionu koriem. Kā diriģents piedalījies 18 CD izdošanā. Paralēli aktīvai diriģenta karjerai Ints ir skanīga baritona balss īpašnieks. Inta Teterovska radošā un aizrautīgā pieeja, gan mācot dziedāšanas tehniku, gan strādājot ar koriem veicinājusi pieprasījumu pēc viņa kā kormūzikas meistarklašu vadītāja, viesdiriģenta un žūrijas locekļa Latvijā un ārvalstīs.

Šīs vasaras programmas turpinājumā RKTMC "Mazā Ģilde" piedāvās plenēru ar mākslinieci Kristīni Otersoni. Aktivitātes notiek, ievērojot valstī noteiktās epidemioloģiskās prasības. Lai piedalītos aktivitātēs, nepieciešams iepriekš pieteikties – rakstot maza.gilde@riga.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!