Foto: DELFI

Britu pankroka ikonas "Sex Pistols" līderis Džonijs Rotens jeb Džons Laidons savas autobiogrāfijas "Anger Is An Energy" popularizēšanas kampaņas izskaņā tikās ar 300 cilvēku auditoriju Oksfordā. Sarunas gaitā Laidons runāja ne tikai par "Sex Pistols", bet arī par reliģiju, ko dziļi nosoda, ziņo žurnāls "NME".

Vienmēr skarbais Laidons auditorijai stāstīja par to, ka reliģija ir "indīga un idiotiska", kā arī par to, kā bērnībā viņam ir nācies saskarties ar mācītājiem, kuriem bijušas noslieces uz pedofīliju.

Sarunas laikā viņš runāja arī par citiem tematiem - tā, piemēram, panku ikona nodēvēja Mika Džegera pērnā gada uzstāšanos Glāstonberijas festivālā par apkaunojošu. Runājot par paša Laidona nākotni mūzika, viņš sacīja, ka pametīs to tikai tad, ja viņam tas apniks, piebilstot, ka, ja vien šajā pasaulē būs palicis kāds dzīvs cilvēks, viņam mūzika neapniks.

Uz jautājumu par to, vai viņaprāt koncertu spēlēšanai ir kāds vecuma ierobežojums, Laidons atbildēja: "Nē, nav, ja nu vienīgi tu esi Miks Džegers... Vai kāds vēl redzēja to šovu? Runa nav par vecumu, svarīgi ir tas, vai tu spēj kaut ko izdarīt - ne tikai izrādīties."

Taujāts par to, vai ir iespējami kādi "Sex Pistols" atkalapvienošanās koncerti nākotnē, Laidons sacīja: "O nē, tas viss ir beidzies. Paskatieties uz mums! Mēs visi esam pieņēmušies svarā... Es pat piedalījos sviesta reklāmā."

Nopietnākā gaisotnē viņš stāstīja arī par to, ka bērnībā ilgstoši ir baidījis no dziedāšanas mācītāju dēļ. "Es tiku audzināts katolicisma garā, un, ja tu gribēji dziedāt, tev bija jāiestājas korī. Ja tu biji korī, mācītāji varēja tev viegli piekļūt."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!