Foto: Publicitātes foto
Ādažu Kultūras centrā 8. maijā notiks koncerts "Raphael Wressnig & Latvian Groove" koncerts, klausītājiem piedāvājot blūza, soulmūzikas un fanka programmu, portālu "Delfi" informē koncerta rīkotāju pārstāve Aiga Leitholde.

"Hammond B3" ērģeļu spēles meistars austrietis Rafaels Resnigs kopā ar dažādiem sastāviem izdevis 19 solo albumus, un kā sesiju mūziķis piedalījies vairāk nekā 40 albumu ierakstos. Prestižais džeza žurnāls "DownBeat" viņu ir piecas reizes nominējis "gada labākā ērģelnieka" kategorijā (2013., 2015.-2018.). Resings uzstājies klubos un festivālos visās pasaulē, tajā skaitā "New Morning" Parīzē, "Buddy Guy's Legends" Čikāgā, "A-Trane" Berlīnē, "Birdland" Vīnē, "Puistoblues" Somijā, "Passions Festival Cognac" Francijā, "Veneto Jazz Festival" Itālijā un Dubajas džeza festivālā.

"Rafaels Resnigs ir ekstra klases mūziķis! Profesionālus "Hamond" ērģeļu spēles meistarus pasaulē var saskaitīt uz pāris roku pirkstiem un viņš ir viens no tiem! Izmantojiet iespēju dzirdēt viņa spēli koncertā," saka ģitārists Aivars Hermanis.

2012. gadā Resnigs uzstājās Siguldas Blūza festivālā, izveidojot grupu "Raphael Wressnig & Latvian Groove", kurā pulcēja talantīgākos Latvijas mūziķus – bundzinieku Arti Orubu, saksofonistu Gintu Pabērzu un ģitāristu Jāni Kalniņu.

Artis Orubs savu meistarību ir pierādījis visdažādākajos mūzikas stilos gan kā izpildītājs, gan kā komponists un producents. Artis Orubs spēlē arī Latvijas Radio bigbendā. Savukārt saksofonists Gints Pabērzs lieliski pārvalda ne vien džezu, fanku un citu ritmiskās mūzikas atzarus, bet arī klasisko mūziku. Viņš pēdējā laikā visbiežāk dzirdams Intara Busuļa "Abonementa orķestra" sastāvā.

Savukārt Jānis "Johnny Hill" Kalniņš savā spēlē ir viens no dvēseliskākajiem un emocionālākajiem ģitāristiem. Viņš ir spēlējis kopā ar Pitu Andersonu, bijis grupu "Latvian Blues band", "Alaska Dreamers" sastāvā, bet šobrīd Kalniņš ir dziedātājas Kristīnes Prauliņas grupas dalībnieks un ir viens no pieprasītākajiem ierakstu sesiju ģitāristiem Latvijā.

"Raphael Wressnig & Latvian Groove" ir uzstājušies Lietuvā un Igaunijā. 2017. gadā grupa uzstājās izpārdotā koncertā Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars", bet šī gada koncerts mūziķu aizņemtības dēļ būs vienīgais Baltijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!