Foto: Marko Vidmar
Baltijas turnejā 23. martā Valmierā Tautas Harmonijas centrā un 30. martā džeza restorānā "Trompete Taproom" Rīgā uzstāsies grupa "Wckd Nation" no Slovēnijas, kuru mūzikā saplūst popmūzikas, džeza, soulmūzikas un R&B ietekmes, portālu "Delfi" informē koncerta rīkotāji.

Astoņu mūziķu lielā grupa "Wckd Nation" savu darbību uzsāka pagājušajā gadā un piedzīvoja tūlītējus panākumus. 2018. gada rudenī grupa izdeva divus singlus "Time" un "Troubles", kas guva komerciālus panākumus Slovēnijā.

Grupas soliste Maša Buta saka: "Mēs esam draugi, kuri kopā rada un izpilda mūziku. Mēs nevaram pateikt, kādā mūzikas stilā spēlējam. Cilvēki saka, ka tā ir neo-soulmūzika, bet mums labpatiktu saglabāt žanru dažādību. Kas zina, kas mūs iedvesmos nākamais?"

Paralēli turnejai, 22. martā "Wckd Nation" publicējusi savu trešo singlu "New Path" – mūsdienīgu R&B. Instrumentāli dziesmas pamatus veido džezs, eksperimentējot ar fanka un hiphopa elementiem, savukārt vokālā līnija ir izturēta mierīgā mūsdienu popmūzikā.


"Mūsu jaunais singls "New Path" stāsta par jauna ceļa meklējumiem pēc tam, kad dzīvē ir bijis grūts periods. Lai kurp arī dotos, pats sev būsi ceļabiedrs. Lai arī nolemj atstāt pagātnē to, kas tevi padarīja nelaimīgu, dzīve tā vai tā nebūs tikai varavīksne un tauriņi. Dzīvē vienmēr būs kaut kas labs un kaut kas slikts, lai kādu ceļu tu arī neizvēlētos. Bet tieši šīs atšķirības dzīvošanu padara interesantu! " dziesmas ideju atklāj soliste Maša.

Grupas "Wckd Nation" sastāvā darbojas: Anže Vrabec - taustiņinstrumenti , Žiga Smrdel – bungas, Filip Vadnu – ģitāra, Peter Smrdel – bassģitāra, Maša But – vokāls, Grega Skaza – alta saksafons, Matic Mikola- tenora saksafons, Sandi Štor- trompete, Urška Starovasnik- vokāls.

Baltijas turnejas laikā grupa uzstāsies arī Lietuvas un Igaunijas pilsētās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!