Foto: Publicitātes foto
Maijā Latvijā pirmo reizi koncertēs dziedātāja un dziesmu autore Gabija Moreno (Gaby Moreno), kura ieskandinās šīs vasaras festivālu "Live Fest 2013", portālu "Delfi" informē festivāla rīkotāji.

Latvijā Moreno sniegs vairākus koncertus - 14.maijā Kultūras centrā "Berģi", 15.maijā Preiļu Kultūras centrā, savukārt 16.maijā māksliniece būs satiekama Kalnciema Kvartālā Rīgā.

Losandželosā dzīvojošā dziedātāja, īstajā vārdā Maria Gabriela Moreno Bonilla, savus skaņdarbus izpilda gan angļu, gan spāņu valodā. Viņa izdevusi četrus albumus un pēdējo gadu laikā vairākkārt viesojusies Eiropā.

Vairāki mūzikas kritiķi Moreno atzinuši par pēdējās desmitgades spilgtāko debiju, viņa arī saņēmusi balvu kā labākā "indie – latino" māksliniece 2010.gadā (American Latino Awards), nominēta "Emmy" balvai par tituldziesmu seriālam "Parks and Recreation", kā arī ieguvusi vairākas balvas starptautiskos konkursos.

Ar mūziku Moreno nodarojas jau no agras bērnības - piecu gadu vecumā meitene dungojusi liriskas dziesmiņas no bērnu pasakām un spāņu sarsuelas, drīz pēc tam viņa iemācījusies spēlēt saksofonu un ģitāru. Nopietni mūzikai meitene pievērsusies 13 gadu vecumā, kad naksnīgā pastaigā pa Ņujorkā izdzirdējusi afroamerikāņu izcelsmes dziedātāju, kuras balss skanējums viņu pilnībā apbūris. Tuvākajā mūzikas veikalā Moreno iegādājusies vairākus blūza ierakstus, un šī mūzika kļuvusi par viņas sidij vistuvāko.

Biļetes uz dziedātājas viņas koncertiem Preiļos un Berģos, kā arī uz festivālu "Live Fest 2013", kas 30.jūnijā norisināsies Dzintaru koncertzālē, iespējams iegādāties "Biļešu Paradīzes" tirdzniecības vietās visā Latvijā un internetā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!