Foto: Līga Ūbele
Jau divpadsmito Latvijas tradicionālās un pasaules mūzikas (world-music) žanra mūziķi un menedžeri strādās Latvijas nacionālajā stendā pasaulē lielākajā tautas mūzikai veltītajā gadatirgū WOMEX, kas no 25. līdz 29. oktobrim notiks Katovicē, Polijā, portālu "Delfi" informē Latvijas Mūzikas informācijas centra direktore Ināra Jakubone.

Šogad uz WOMEX devušies gan Latvijas lielākais tradicionālās un pasaules mūzikas izdevējs, kultūras menedžmenta centrs "Lauska", gan grupas "Auļi", "Tautumeitas", "Saucējas", "ImantaDimanta", koklētāja Laima Jansone un DJ Monsta, kā arī pasaules mūzikas festivāls "Porta" un Latvijas Mūzikas informācijas centrs .

Ar Valsts Kultūrkapitāla fonda finansiālu atbalstu Latvijas nacionālo stendu WOMEX kopš 2006.gada ierīko Latvijas Mūzikas informācijas centrs, ik gadu izdodot arī īpašu CD izlasi "Native Music. Traditional/ Folk/World-music/ Latvia".

Šogad jau divpadsmitajā "Native Music / Latvia" izlasē "Womex" dalībnieki dzirdēs Šķilbēnu etnogrāfisko ansambli, "Gudenieku suitus", "Suitu dūdiniekus", "Ilžu" un "Abru", "Saucējas", Elzu Rozentāli un "Bur mani", koklētāju Laimu Jansoni un DJ Monsta projektā "ZeMe", kā arī grupas "Auļi", "Tautumeitas, "Jauno Jāņu orķestris", "Skandi", "Iļģi", "Austrumkalns", "ImantaDimanta un draugi", "Lata Donga".

Kā raksta Jakubone, mūzikas industrijas gadatirgos koncentrētā veidā var iepazīt visu attiecīgās jomas profesionālās darbības spektru un metodes, un likt lietā tikai šādos forumos gūstamo kontaktinformāciju un personiskās saziņas iespējas.

Dalība WOMEX ļauj ne tikai piesaistīt ārvalstu profesionāļu interesi, bet arī nodrošināt Latvijas mūziķu un menedžmenta pārstāvju kompetences palielināšanu, starptautiskās sadarbības iemaņu stiprināšanu, konkrētu starptautiskās sadarbības kontaktu un projektu veicināšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!