Foto: LETA

Dziesmu un deju svētku padomē turpmāk strādās arī finanšu ministrs Jānis Reirs un izglītības un zinātnes ministre Mārīte Seile, paredz Kultūras ministrijas valdībā iesniegtie grozījumu rīkojumā par Dziesmu un deju svētku padomes sastāvu.

Valdība par grozījumiem padomes sastāvā lems otrdien.

Grozījumi Ministru kabineta 2012. gada rīkojumā par Dziesmu un deju svētku padomes sastāvu nepieciešami, jo kopš rīkojuma izdošanas mainījušies finanšu un izglītības ministri.

Seile padomē aizstās iepriekšējo izglītības un zinātnes ministri Inu Druvieti, bet Reirs - bijušo finanšu ministru Andri Vilku.

Dziesmu un deju svētku padome ir konsultatīva institūcija, kuras darbības mērķis ir sekmēt dziesmu un deju svētku procesa ilgtspēju un tradīcijas tālāknodošanu. Tās sastāvu apstiprina uz pieciem gadiem, un padomes uzdevumi ir noteikti Dziesmu un deju svētku likumā. Padomē darbojas gan valsts, pašvaldību un kultūras organizāciju pārstāvji, gan kultūras nozaru eksperti, kā arī nevalstisko organizāciju pārstāvji. Dziesmu un deju svētku padomes darbu koordinē Latvijas Nacionālais kultūras centrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!