Foto: Publicitātes foto
Svētdien, 7. aprīlī, pulksten 17.00 Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" uzstāsies vijolniece Elīna Bukša ar savu "Trio Aventure", kurā viņa muzicē kopā ar krievu pianistu Pāvelu Koļesņikovu (Pavel Kolesnikov), un franču čellistu Aureljēnu Paskālu (Aurelien Pascal), portālu "Delfi" informē koncertzāles pārstāvji.

Koncertā skanēs mūzikas dižgaru – Jozefa Haidna, Johannesa Brāmsa un Franča Šūberta – skaņdarbi klavierēm.

Elīna Bukša ir viena no talantīgākajām jaunās paaudzes latviešu vijolniecēm. Viņa studējusi prestižajā Karalienes Elizabetes Mūzikas kapelā Beļģijā pie slavenā franču vijolnieka Ogistēna Dimē un pierādījusi sevi daudzos starptautiskos konkursos. 2012. gadā mūziķe saņēmusi arī Lielo mūzikas balvu. Šobrīd viņa regulāri spēlē pasaules prestižākajās koncertzālēs (Vigmora zālē Londonā, Bozar Briselē, Auditorium de Louvre Parīzē, Čaikovska koncertzāle Maskavā u.c.) un sadarbojas ar pasaules izcilākajiem orķestriem (I Virtuosi del Teatro alla Scala, LNSO, Sinfonietta Riga, Sinfonia Varsovia, Kansai SO Japānā u.c.). Bukša spēlē Domeniko Montanjanas 1723. gadā darinātu vijoli, kuru mūziķei atvēlējusi Karalienes Elizabetes Mūzikas kapela.

Koncertā "Kamermūzikas šedevri. Klavieru trio" Bukša koncertēs kopā ar domubiedriem – krievu pianistu Pāvelu Koļesņikovu un franču čellistu Aureljēnu Paskālu. Talantīgie mākslinieki kopā veido "Trio Aventure", par ko Elīna Bukša stāsta: "Mūsu piedzīvojums sākās kādā jaukā 2017. gada vasaras pēcpusdienā Evianā, kad mēs visi trīs pirmo reizi kopā spēlējām. Jau iepriekš dažādos sastāvos bijām saspēlējušies, tomēr nekad kā trio. Bijām pārsteigti par tik negaidīto mūsu saspēles harmoniju. Tieši negaidīts ļaušanās prieks ir kļuvis par iedvesmu mūsu kopīgajam piedzīvojumam (no franču val. – Aventure). Mēs trio esam veidojuši kā brīvdomīgu projektu, kas, atmetot liekus priekšstatus, pēta tos unikālos modeļus, kas atklājas saskarsmē ar mūziku un mākslu. Mums tuva ir ideja, ka jāļauj brīnišķīgām lietām notikt. Sakot mākslinieka Alberto Džakometi (Alberto Giacometti) vārdiem: "Lielākais piedzīvojums ir vienā un tajā pašā sejā katru dienu saskatīt ko nezināmu. Tas ir visu pasaules ceļojumu vērts!""

Koncerts notiks kamerzāles koncertsērijā "Personīgi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!