Foto: Publicitātes attēli

Svētdien, 23. februārī, Nīderlandes Nacionālais studentu orķestris aicina rīdziniekus un pilsētas viesus uz koncertu plkst. 16 Lielajā Ģildē.

Programmā iekļauts īpaši šim orķestrim komponētais Matiasa Kadara skaņdarbs "Lebam", Edvarda Elgāra "Jūras ainavas" (soliste Ieva Parša), Dmitrija Šostakoviča Simfonija Nr.10 un Emīla Dārziņa "Melanholiskais valsis".

Nīderlandes Nacionālais studentu orķestri veido 100 īpaši atlasīti studenti no visas valsts. Vienu mēnesi gadā šie jaunie un talantīgie mūziķi "noliek malā" studijas, lai ļautos iedvesmojošas mūzikas programmas izaicinājumam slavena diriģenta vadībā.

Pēc 10 dienu intensīviem mēģinājumiem orķestris sniedz 11 koncertus lielākajās un nozīmīgākajās Nīderlandes koncertzālēs. Pēc tam orķestris dodas nedēļu ilgā koncerttūrē ārpus Nīderlandes. Pēdējo gadu laikā orķestris uzstājies Romā, Zagrebā, Sanktpēterburgā un Ņujorkā. Šogad mūziķi viesojas Rīgā, piedāvājot klausītājiem Matiasa Kadara, Edvarda Elgāra, Dmitrija Šostakoviča un Emīla Dārziņa darbus.

Šogad orķestra mākslinieciskais vadītājs ir holandiešu diriģents Jurjens Hempels.  Hempels plaši pazīstams kā lielisks mūsdienu mūzikas interprets. Šajā jomā viņš regulāri strādā ar tādiem mākslinieciskajiem kolektīviem kā "London Sinfonietta", "Asko Ensemble", "Nieuw Ensemble", Ženēvas "Ensemble Concertchamps", par kura māksliniecisko vadītāju viņš kļuva 2005. gadā, "Schönberg Ensemble" un daudziem citiem.

Nīderlandes Nacionālais studentu orķestris pastāv kopš 1952. gada un visu šo laiku darbojies ar Nīderlandes karaliskās ģimenes un Nīderlandes spožāko mūziķu atbalstu. Orķestris savas ilgās pastāvēšanas vēsturē izveidojies par atzītu zīmolu mūzikas pazinēju vidū un ir garantē vitālu, augstas kvalitātes priekšnesumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!