Par mūzikas festivāla "Liepājas dzintars 2003" uzvarētāju 12 grupu konkurencē kļuvusi Rīgas grupa "The Spirit Shadows", kas bez uzvarētāju lauriem balvā ieguvusi arī 2000 latus.
Otrās un trešās vietas ieguvēji ir liepājnieki - grupa "Berm" ieguvusi otro vietu un 1200 latu naudas balvu, bet trešie palika smagā roka grupa "Arkaim", kas ieguvusi 800 latu balvu.

Grupa "Berm" saņēma arī īpašo balvu 500 dolāru apmērā par līvu tautas dziesmas aranžējumu.

Īpašo balvu - skulptūru "Mūza Ritma" - pirmajam bundziniekam, ko jau otro gadu pasniedz Gabaliņu ģimene, ieguvis laureātu "The Spirit Shadows" bundzinieks Kaspars Kurdenko. Šī balva ir paliela, tēlnieka Raimonda Gabaliņa veidota skulptūra, kas dibināta, lai propagandētu dzīvo mūziku, jo arvien retāk mūziķi izmanto akustiskās bungas, priekšroku dodot elektroniskajām bungām

Pēc balvas iegūšanas grupas "The Spirit Shadows" dalībnieki atzina, ka ir ārkārtīgi pagodināti kļūt par tik sena un tradīcijām bagāta festivāla laureātiem. Tas esot grupas nozīmīgākais sasniegums, uz kuru viņi neesot cerējuši.

Viens no festivāla žūrijas locekļiem Valdis Skujiņš, pasniedzot balvas atzina, ka bijis grūti izvērtēt grupas, jo nav "sliktas mūzikas, ir tikai laba mūzika, vai izcila mūzika". "Mūzikā nevar būt labākais kā sportā, uzsvēra Skujiņš.

Tā kā šogad festivāla konkursā piedalījās ne tikai mazpazīstamās, bet arī jau sevi apliecinājušas grupas, izdevies realizēt rīkotāju ieceri, ka skatītāji dzird un nāk klausīties konkursa grupas, ne tikai īpašos viesus. "Liepājas dzintarā" galvenais ir grupu konkurss, atzīst festivāla rīkotāji.

Lai gan grupa "The Spirit Shadows" ir dibināta 1999.gadā par tās dzimšanu tiek uzskatīts 2002.gads, kad grupai pievienojoties saksofonistiem, tā ieguvusi pašreizejo skanējumu.

Grupa "Arkaim" ir dibināta 1997.gadā, bet pašreizējā sastāvā līdera Pāvela Osipova vadībā spēlē kopš 2001.gada. Grupa piedalījusies pērnā gada "Liepājas dzintara" atlases kārtās, konkursā "Sinepes un medus", alternatīvās smagās mūzikas festivālā "Metāldesants". "Arkaim" ir senas Dienvidurālu cietokšņpilsētas dievnama nosaukums.

Grupa "Berm" izveidota 2001.gadā, Liepājā. Grupa piedalījusies mūzikas un mākslas festivālā "Bildes 2002", kā arī vietēja mēroga mūzikas pasākumos. Grupa veiksmīgi sadarbojusies ar komponistu Zigmaru Liepiņu, kura albumā "Versijas" iekļauta arī "Berm" izpildītā dziesma "Vārdi". Drīzumā gaidāms grupas debijas albums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!