Pirms koncertzāles ēkas atvēršanas apmeklētājiem, "Lielais Dzintars" savu darbību uzsāk ar mākslas forumu "Atklāj savu dzintaru!" – pasākumu kopumu, kas iezīmēs koncerzāles programmas daudzveidību un liepājniekiem un pilsētas viesiem piedāvās plašu kultūras baudījumu vasarā, stāsta pasākuma rīkotāji.

Kultūras foruma programma iecerēta plaša. 6. augustā izskanēs multimediāls koncertuzvedums "Teleports", kurā Arvo Pērta, Pētera Vaska, Bēthovena un citu izcilu komponistu mūziku papildinās Daces Pūces video gleznas.

No 6. līdz 29. augustam būs skatāma foto izstāde "Baltijas portreti". Amerikāņu māksliniece un Fulbraita stipendiāte Linna Kazabona (Lynn Cazabon) no šī gada janvāra līdz jūnijam dzīvoja Liepājā un radīja foto protretu sēriju par Liepājas iedzīvotājiem un Baltijas jūras lomu viņu dzīvē. Radītie darbi foruma ietvaros būs skatāmi atlasītās Liepājas sabiedriskā transporta pieturvietās.

Viens no centrālajiem foruma notikumiem ir pasaules mūzikas vēsturē nozīmīgās, bet sarežģītības dēļ reti iestudētās ekspresionsisma melodrāmas "Mēness Pjēro" atskaņojums (soliste Baiba Bartkeviča, P.A.R.T.S. augstskolas Briselē pasniedzēja šim koncertam īpaši atgriezīsies Latvijā), kas notiks 8. augustā. Tajā uzstāsies Baiba Bartkeviča (soprāns), Herta Hansena (klavieres), Raimonds Melderis (vijole, alts), Ivars Bezprozvanovs (čells), Ints Dālderis (klarnete), Anete Toča (flauta).

22. augustā Karostas manēža notiks Liepājas teātra mūzikla "Pūt, vējiņi!" brīvdabas izrāde, ko režisējis Dž. Dž. Džilindžers, bet 29. augustā stāvlaukumā pie jaunās koncertzāles izskanēs simforoka koncerts "Leģenda par dzintaru", kurā Evija Martinsone, Vineta Elksne, Daumants Kalniņš, Jānis Apeinis, Viesturs Jansons un Vidzemes kamerorķestris izpildīs "Līvu", "Pērkona", "Zodiaka" un citu latviešu grupu mūziku.

Paralēli šiem notikumiem foruma programmā iekļautas vairākas izstādes pilsētvidē, kā arī citi koncerti.

Biļetes uz foruma un koncertzāles atklāšanas koncertiem ir pieejamas "Biļešu paradīze" tirdzniecības vietās un internetā.

Savukārt rudenī "Lielais Dzintars" ienāks Liepājā ar koncertzāles atklāšanas svētkiem, kas tiks svinēti vairāk nekā divus mēnešus. Tie sāksies ar Kamerzāles un Eksperimentālās skatuves atklāšanas pasākumiem oktobra vidū. Novembra sākumā, 6. un 7. novembrī, ar Liepājas Simfoniskā orķestra, starptautiski atzītu solistu – Elizabeti Stridu (Zviedrija), Jovitu Vaškevičiūti (Lietuva), Mati Turi (Igaunija), Egilu Siliņu un VAK "Latvija" dalību tiks atklāta Lielā zāle. Līdz pat gada beigām koncertzāles atklāšanas pasākumos uzstāsies spilgti solisti un izpildītājmākslinieki: Marina Rebeka, Rame Lahaj (Kosova), Raimonds Pauls, Reinis Zariņš un citi. Skanēs Ludviga nav Bēthovena, Ērika Ešenvalda, Imanta Kalniņa, Agra Engelmaņa, Leonarda Bernstaina, Dž.Geršvina, Endrjū Loida Vēbera un citu jaunu un jau labi zināmu komponistu mūzika.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!