Foto: Publicitātes foto
Liepājas Pianisma zvaigžņu festivāla noslēgumā īsti muzikālu dāvanu - sešus jaunus mūzikas instrumentus festivāla 20 gadu jubilejā Liepājas Simfoniskajam orķestrim pasnieguši Liepājas domes pārstāvji.

Jaunie instrumenti ir pašvaldības pateicība orķestrim par festivālu ilggadēju rīkošanu un pilsētas plašo skanējumu starptautiskajā mērogā.

"Liepājai ir laimējies. Pilsētas dzimšanas dienā pār pilsētu nolīst īsts zvaigžņu lietus - Pianisma Zvaigžņu festivāls. Šogad tas pieskandēja un modināja Liepāju pavasarim jau 20. reizi. Pilnīgi droši var teikt, ka festivāls ieguvis nopietnu starptautisku skanējumu, bet pats svarīgākais, kā to apliecina aptaujas, šo festivālu par svarīgu Liepājas zīmi un lepnumu uztver un atzīst paši liepājnieki", savā apsveikuma uzrunā teica Domes priekšsēdētājs Uldis Sesks.

Domes priekšsēdētāja vietniece Silva Golde īpaši uzsvēra priecīgo ziņu par Liepājas koncertzāles - Lielā Dzintara būvniecības sākumu jau šajā vasarā, kas pavērs jaunas iespējas un apvāršņus gan festivālam, gan visai Liepājas kultūras dzīvei kopumā.

Tā kā orķestrim bija izveidojies garš saraksts ar nepieciešamajiem instrumentiem, pašvaldība nolēma atbalstīt 20. Pianisma zvaigžņu festivālu, piešķirot 2012. gada budžetā finansējumu 29 000 latu apmērā sešu pašu nepieciešamāko mūzikas instrumentu iegādei - trīs tromboniem un trīs trompetēm.

Jaunos mūzikas instrumentus orķestra mūziķi skatītājiem par prieku arī iemēģināja festivāla noslēguma koncerta otrajā daļā, pirmatskaņojumā Trešajam Liepājas koncertam, ko Liepājas Simfoniskais orķestris pasūtījis komponistam Rihardam Dubram.

Liepājas simfoniskā orķestra vadītājs Uldis Lipskis orķestra mūziķu vārdā pašvaldībai teica paldies un pauda prieku par dāvanu, un aicināja ikvienam klātesošajam baudīt komponista R. Dubras skaņdarba pasaules pirmatskaņojumu. Lipskis solīja, ka orķestris arī turpmāk strādās tā, lai Liepājas vārds pasaulē skanētu tālu un skaisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!