Foto: Jānis Vecbrālis

Liepājas Simfoniskais orķestris jauno sezonu šoruden sāks ar komponista Artura Maskata Trīskāršā koncerta "Bērnības taureņu dejas" pasaules pirmatskaņojumu. Koncerts orķestra jaunā mākslinieciskā vadītāja un galvenā diriģenta Gunta Kuzmas vadībā notiks 17. septembrī koncertzālē "Lielais dzintars".

Kopā Liepājas Simfonisko orķestri (LSO) uz skatuves kāps trīs izcili solisti – ērģelniece Iveta Apkalna, flautiste Dita Krenberga un pianists Reinis Zariņš.

Kā "Delfi" informē LSO pārstāve Iveta Vēvere, vēl bez Artura Maskata jaundarba sezonas atklāšanas koncertā skanēs arī Jura Karlsona opuss "El Cid. Dzīves un nāves dejas", kas pirmatskaņojumu piedzīvoja 2008. gadā, un Gunta Kuzmas veidota svīta no Sergeja Prokofjeva baleta "Romeo un Džuljeta".

Turpinot par tālākiem sezonas plāniem, LSO pārstāve vēsta, ka 14. oktobrī pulksten 19 paredzēta talantīgā 18 gadus vecā vijolnieka Daniila Bulajeva un LSO satikšanās uz koncertzāles "Lielais dzintars" skatuves.

Iepriekšējo reizi Bulajevs kopā ar LSO vēju pilsētā muzicēja 2018. gadā, un kopš šīs tikšanās viņš 2020. gadā tika nominēts Lielajai mūzikas balvai kategorijā "Gada jaunais mākslinieks", kā arī ir piedalījies dažādos mūzikas festivālos daudzās pasaules vietās, iegūstot augstākos novērtējumus arī starptautiskos konkursos.
|
Diriģenta Andra Veismaņa vadībā tiks atskaņots Fēliksa Mendelszona Vijolkoncerts, Volfganga Amadeja Mocarta operas "Figaro kāzas" uvertīra un Pētera Čaikovska Pirmā simfonija.

Savukārt 3. decembrī pulksten 18 "Lielajā dzintarā" LSO Gunta Kuzmas vadībā koncertēs kopā ar 2008. gada Lielās mūzikas balvas ieguvēju – pianistu Andreju Osokinu, kas plūcis laurus pasaules nozīmīgākajos pianisma konkursos.

Koncerta programmā Guntis Kuzma iekļāvis gan Johannesa Brāmsa Pirmo klavierkoncertu, gan arī Antonīna Dvoržāka Astoto simfoniju.

Biļetes, toskait abonementi uz Liepājas Simfoniskā orķestra rudens koncertiem pieejami "Biļešu paradīzes" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!