Foto: Aksels Bergs
Sestdien, 18. martā, pulksten 20 Likteņdārza jaunajā Saieta namā ar Latvijā populāro reperu anša un Fiņķa uzstāšanos tiks aizsākts īpaša formāta pasākumu cikls "rap AKApella", portālu "Delfi" informē "Kokneses fonda" pārstāve Sanita Heinsberga.

Cikla pasākumu pamatā būs repa teksti neierastā formātā. "Likteņdārzā iedzīvinātās vērtības simbiozē ar jaunām mākslas idejām ļaus norises sabiedrībā apskatīt no citāda skatu punkta," raksta Heinsberga.

Kā norāda organizatoru pārstāve, sagatavotās programmas, autoru un izpildītāju dziesmu teksti būs bez muzikālā pavadījuma jeb a cappella formātā, ļaujot klausītājiem dzirdēt repa meistaru izpildījumu unikālā, daudz tiešākā un intīmākā atmosfērā.

Repa tekstu vēstījums ir blīvs, dinamisks un daudzslāņains, bagāts ar metaforām, atsaucēm un sižeta pagriezieniem un ierasti tas tiek papildināts ar muzikālo pavadījumu noteikta ritmiskā zīmējuma ietvaros, kas daļēji novērš uzmanību no dziesmas teksta. "rap AKApella" pasākumu mērķis ir nodot vēstījumu tiešākā veidā, atklājot jaunas šķautnes, un ļaut tempa dinamiku un akcentus diktēt pašam izpildītājam, skaidro rīkotāji.

Katrā "rap AKApella" cikla koncertā uzstāsies divi reperi, šo sestdien tie būs ansis un Fiņķis. Nākamais koncerts plānots 15. aprīlī, tā dalībnieki tiks izziņoti laika gaitā.

Organizatori aicina iegādāties biļetes savlaicīgi, jo vietu skaits pasākumā ir ierobežots.

Atgādinām, ka šogad 25. februārī ar elektroniskās folka mūzikas dueta "ZeMe" koncertu tika aizsākta tika aizsākta Likteņdārza Saieta nama mūzikas un mākslas pasākumu norise.

2022. gada 18. augustā atklātais Saieta nams ir viens no centrālajiem objektiem Likteņdārzā un tas ir jauns kultūras un sabiedriskās dzīves centrs visā Aizkraukles novadā. Projekta autors ir arhitekts Andris Kronbergs un SIA "Arhis Arhitekti". Ēka telpiski veidota kā kalns vai tilta aizsākums, simboliski atainojot Likteņdārza ideju – no pagātnes uz nākotni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!