Foto: Publicitātes foto

Limbažu Lielezera estrādē-amfiteātrī 3. jūnijā, gaidāms viens no šīs vasaras nozīmīgākajiem smagās mūzikas notikumiem – Latvijā pirmās metāloperas "Kurbads. Ķēves dēls" pasaules pirmizrāde ar grupas "Skyforger" dalību, portālu "Delfi" informē rīkotāji.

Metālopera Limbažos būs skatāma tikai vienu reizi un to iesildīs rokmūzikas apvienība "Obscurus Orbis". Tā kā gandrīz visas izrādes biļetes jau ir izpārdotas, pasākuma rīkotāji aicina apmeklētājus laikus doties uz Limbažiem, lai neveidotos sastrēgumi. Atlikušās biļetes būs iespējams nopirkt kasē pie galvenās pasākuma ieejas. Projekts "Kurbads. Ķēves dēls" iekļauts Latvijas simtgades svinību 2017. gada programmā un ir pirmā šāda mēroga latviešu pasakas par Kurbadu interpretācija.

Metālopera "Kurbads. Ķēves dēls" būs multimediāls uzvedums, kura pamatā ir latviešu pasaka par Kurbadu. Īpaši uzvedumam tiek veidota unikāla skatuve, uz kuras pasakas darbība tiks simboliski attēlota gan projekcijās, gan vērienīgos priekšnesumos, izmantojot gan dabas matērijas, gan 21. gadsimta tehnoloģijas - projekcijas, gaismu šovu un pirotehniku, kas ļaus radīt mūsdienīgu šī stāsta interpretāciju. Dejotāji iejutīsies dažādos pasakas varoņu tēlos un uzveduma laikā tiks izspēlēta varoņa Kurbada attīstība no dzimšanas līdz miršanai jeb pārdzimšanai jaunā līmenī.

Mūzika – grupa "Skyforger" un Marko Rass, režisore Inga Tropa, scenogrāfs Uģis Bērziņš, horeogrāfi Guntis Spridzāns, Liene Stepena un Liene Grava, teicēja Zane Jančevska.

Limbažu amfiteātra teritorija, kas atrodas blakus Lielezeram, būs atvērta apmeklētājiem sākot no 18.00. Kase blakus teritorijai darbu 3. jūnijā sāks plkst. 17.00 un būs atvērta līdz plkst. 22.30.

Iesildītājgrupas "Obscurus Orbis" uzstāšanās plānota ap plkst. 20.00, metālopera "Kurbads. Ķēves dēls" – plkst. 22.00. Apmeklētāji teritorijā aicināti ierasties laicīgi, lai neveidotu sastrēgumus pie ieejām. Lai pavadītais laiks tur būtu aizraujošs, būs iespēja tikties ar Latvijas čempioniem hokeja klubu "Kurbads", nofotografēties ar čempionu kausu, kalēja vadībā smēdē izkalt savu laimes monētu, kā arī piedalīties citās aktivitātes. Organizētāji atgādina, ka pasākuma teritorijā būs aizliegts ienest jebkādus dzērienus un ēdienu (izņemot bērnu pārtiku), lietussargus, teltis, ieročus un narkotiskās vielas; apmeklētāji var ņemt līdzi segas un saliekamos krēslus. Pametot pasākuma teritoriju, atgriezties tajā būs iespējams tikai ar jaunu biļeti.

Biļešu cena ir 15 eiro, pasākuma dienā biļetes maksās 20 eiro. Līdz 10 gadu vecumam ieeja bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!