Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) 85. koncertsezonu atklās 29. septembrī pulksten 19 ar koncertu Lielajā Ģildē, kad LNSO galvenais diriģents Karels Marks Šišons diriģēs vienu no vispopulārākajiem skaņdarbiem simfoniskās mūzikas repertuārā - Rimska- Korsakova žilbinoši krāšņo "Šeherazadi", kas nu jau ilgu laiku nav izskanējusi LNSO koncertos, portālam "Delfi" pavēstīja LNSO komunikāciju vadītājs Mārtiņš Pučka.

Savukārt Pētera Čaikovska Vijoļkoncerta atskaņojumā maestro pievienosies izcilais krievu vijolnieks Sergejs Krilovs. "Abi mākslinieki ir izslavēti ar Čaikovska skaņdarbu svaigajām un dziļajām interpretācijām, un viņu partnerība šajā vakarā sola unikāli spilgtu muzikālo baudījumu! Savukārt no Latviešu komponistu skaņdarbiem sezonas atklāšanas koncertu ieskandinās Jāņa Ivanova "Svinīgā prelūdija"," norāda Pučka.

21. oktrobrī pulksten 19 Lielajā Ģildē LNSO aicina uz vienīgo šīssezonas koncertu "Šimkus un Šišons". "Vestarda Šimkus un Karela Marka Šišona ārkārtīgi veiksmīgā mākslinieciskā sadarbība LNSO koncertos iepriekšējās sezonās nu jau kļuvusi leģendāra. Abu mākslinieku talants un dziļā mūzikas izpratne ir garantija ļoti augstvērtīgam un emocionālam mākslas pārdzīvojumam. Šoreiz programmā izvēlēta vācu un itāļu mūzika - Šimkus atskaņos Bēthovena Ceturto klavierkoncertu, bet Šišona interpretācijā kopā ar Rosīni slaveno "Vilhelma Tella" uzvertīru izskanēs Fēliksa Mendelszona Ceturtā simfonija, kuras tapšanu iedvesmojuši Itālijas ceļojuma iespaidi," teic Pučka.

Savukārt 28. oktobrī uz koncertu "Latviešu komponistu jubilejas koncerts" LNSO īpaši aicina visus Latviešu mūzikas cienītājus. 2011. gadā četriem latviešu komponistiem tiek svinētas nozīmīgas jubilejas-Artūram Grīnupam un Romualdam Jermakam - 80, bet Paulam Dambim un Romualdam Kalsonam - 75. "LNSO kopā ar diriģentu Andri Vecumnieku no sirds sveic latviešu mūzikas klasiķus un aicina klausītājus pievienoties veltījuma koncertā. Kopā atcerēsimies skaistākās lappuses šo komponistu radošajās biogrāfijās. Koncerta soliste - pianiste Agnese Egliņa. Programma: Artūrs Grīnups "Devītā simfonija", Romualds Kalsons Svīta "Gadskārtu ieražu dziesmas", Pauls Dambis "Simfonija", Romualds Jermaks Končertīno "Do-Mi-Sol" klavierēm un kamerorķestrim," atklāj LNSO runasvīrs.

 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!