Foto: Publicitātes foto
4. un 11. jūnijā no plkst. 18.00 līdz 21.00 – Latvijas Universitātes galvenajā ēkā notiks jauno dziedātgribētāju noklausīšanās, lai rudenī jaunie dziedātāji kopā ar kora "Juventus" pamatsastāvu uzsāktu aktīvu mēģinājumu un koncertu sezonu, portālu "Delfi" informē kora pārstāvji.

Aktīvā sezona sāksies augustā ar kora nometni, lai pilnvērtīgi sagatavotos Latvijas Universitātes simtgadei veltītajiem lielkoncertiem septembrī. Vēlāk sagaidāma aktīva mēģinājumu un koncertu programma visas sezonas garumā.

Kā informē kora pārstāvji, noklausīšanās laiks jāpiesaka pa tālruni 28673557, noklausīšanās ilgst vidēji 10 – 15 minūtes, noklausīšanās laikā jādzied brīvi izvēlēta dziesma un vokālie vingrinājumi;
Pašreiz koris "Juventus" gatavojas Dienvidkorejas simpozija zīmē aizvadītās sezonas noslēguma koncertam Naukšēnu novadā esošajā Piksāru baznīcā, kas notiks 15. jūnijā. Tajā pēc 20 gadu pārtraukuma tiks no jauna iedzīvināta Pētera Plakida simfonija korim piecās daļās "Nolemtība" un citi iemīļoti un pāri kontinentam vesti skaņdarbi.

"Ir aizvadīta ļoti spilgta sezona ar milzīgu atbildību un godu pārstāvēt Latviju starptautiskajā koru simpozijā Čedžudo salā Dienvidkorejā, pārdrošu žanru sintēzi kora un DJ Rudd kopkoncertā "ATMO[SFĒRAS]", valsts simtgades vērienīgajiem pasākumiem un neskaitāmiem "metru virs zemes" un "skudriņas pār muguru" brīžiem. Tāpēc pirms došanās pelnītā atpūtā juventiņi aicina pievienoties kora dziedātāju rindām skanīgus, smaidīgus un darbīgus dziedātgribētājus, lai kopīgiem spēkiem sasniegtu arvien jaunus ambiciozus mērķus un piedalītos "Juventus" senās un krāšņās vēstures turpināšanā," raksta kora pārstāvji.

Kopš 2014. gada "Juventus" mākslinieciskais vadītājs ir Valdis Tomsons. Ar kori strādā arī diriģents Vilhelms Vācietis un vokālā pedagoģe Inga Lisovska. Par kora dalību neakadēmiskos projektos un finansējuma piesaisti ārzemju braucienu realizēšanai rūpējas menedžere Liene Vītola. Pašreizējās kora vadības darbības laikā iegūti vairāki "Grand Prix" apbalvojumi starptautiskos konkursos un īstenoti mākslinieciski augstvērtīgi akadēmiski un neakadēmiski muzikāli projekti.

Latvijas Universitātes jauktais koris "Juventus" ir senākais Latvijas augstskolu koris, kopš tā dibināšanas 1920. gadā tas pastāvīgi ir bijis viens no spēcīgākajiem Latvijas amatieru koriem. 2018. gada "Dziesmu karos" iegūta 3. vieta un nemainīgi – augstākā pakāpe skatēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!