Foto: DELFI
Bija pirmdiena, un beidzās mana darba diena. Tas nozīmēja, ka bija laiks doties uz lidostu, lai kāptu "Ryanair" reisā uz Stokholmu. Galu galā 24 stundas vēlāk uz "Gröna Lund" skatuves kāpa "My Chemical Romance" (MCR), kuri "izjuka" pirms deviņiem gadiem. 60 stundas vēlāk esmu daudz laimīgāks, bet krietni neizgulējies. Aizvadīto divu diennakšu laikā redzēti divi koncerti, apmeklēti divi muzeji, kā arī izstaigāta Stokholmas tūre. Kāpēc tā bija laba ideja? Visdrīzāk šis raksts sniegs atbildi.

Jau kopš sešdesmitajiem gadiem atrakciju parkā tiek organizēti dažādi koncerti. Piemēram, 1967. gadā tur uzstājās ģitāras virtuozs Džimijs Hendrikss, bet 1980. gadā Boba Mārlija koncertu tur apmeklēja 32 000 cilvēku. Tiesa, mūsdienās šādus pūļus tur vairs neredzēt, jo drošības noteikumu dēļ vairāk par 22 000 cilvēkiem pie skatuves sastūķēt nedrīkst.

Šogad "Gröna Lund" klausītājus lutina ar daudzveidīgu programmu, kur ikkatrs melomāns var atrast kaut ko, kas piesaistīs viņa vai viņas ausis. Jau izskanējuši "Greta Van Fleet", "The Hives" un Zāras Lārsonas koncerti, bet nākotnē gaidāmi Dua Lipa, "Pixies", Džona Ledženda, Toma Džounsa, "Deftones" un daudzu citu mākslinieku koncerti.

Taču mūzikas fanus interesējošākais fakts varētu būt tas, ka biļetes maksā apmēram 43 eiro. Dārgajā Zviedrijā šāda cena par vienu koncertu ir pat ļoti vilinoša, taču āķis slēpjas tajā, ka ar šo biļeti iespējams apmeklēt visus konkrētajā sezonā plānotos koncertus. Proti, ja ķešā ir "Gröna Lund" koncertu biļete, tad tīri teorētiski iespējams apmeklēt apmēram 50 koncertus par 43 eiro.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!