Foto: AFI
Mūžības ceļu aizgājis ilggadējais izglītības darbinieks, mūziķis un diriģents, Triju Zvaigžņu ordeņa Zelta goda zīmes kavalieris Valdis Vikmanis, vēsta portāls "Liepājniekiem.lv".

Valdis Vikmanis dzimis 1915.gadā Naukšēnu pagasta (Valmieras apriņķī) nomalē, netālu no igauņu robežas. No 1940.gada Maestro ir liepājnieks, trīsdesmit gadu nostrādājis par  skolotāju Liepājas 1.vidusskolā, bijis mūziķis Liepājas operā, no 1945.gada 9.maija četrdesmit divus gadus strādājis  Liepājas Emīla Melngaiļa mūzikas vidusskolā, bija tās direktors un skolotājs.

Daudzus gadus diriģents vadījis arī dažādus muzikālos kolektīvus, tai skaitā Liepājas pilsētas skolotāju kori, Liepājas pūtēju orķestri, Liepājas simfonisko orķestri. Bijis Liepājas pilsētas un rajona koru un pūtēju orķestru virsdiriģents, Dziesmu svētku simtgadē 1973.gadā  bija svētku virsdiriģents.

Arī aiziedams pensijā, Vikmanis turpinājis aktīvi piedalīties Liepājas puses kultūras dzīvē, vadījis Liepājas rajona skolotāju kori "Lira". Ieguvis Nopelniem bagātais mākslas darbinieka titulu un Kultūras attīstības fonda mūža stipendiju. 2002. gadā Maestro Valdis Vikmanis saņēma Latvijas Lielo Mūzikas balvu par mūža ieguldījumu mūzikā, bet 2004. gadā viņam piešķirts "Goda Liepājnieka" tituls. Četru dēlu un divu meitu tēvs. 2010.gadā iznāca grāmata "Valdis Vikmanis. Sava mūža diriģents", kurā var izlasīt intervijas ar pašu Maestro un viņa laikabiedru stāstījumus, vēsta portāls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!