Foto: Publicitātes foto

25. jūnijā no Kūku dzelzceļa stacijas jau devīto reizi startēs muzikālais ceļojums "Velomūzika", kurā mūziķi, aktieri un līdzbraucēji mīs pedāļus un mainīs mūziku pret naktsmājām. Šogad "Velomūzika" izvēlējusies savus ceļus un takas meklēt Latgalē, portālu "Delfi" informē pasākuma rīkotāji.

"Velomūzikā" šogad piedalīsies jau citos gados sastaptie – bundzinieks Juris Kroičs, taustiņinstrumentu pārvaldnieks Kaspars Tobis no "Dzelzs vilka", ģitārists Māris Bīmanis, Latvijas Nacionālā teātra aktieri Kaspars Zvīgulis, Arturs Krūzkops un Ilze Blauberga kā arī mūziķis Kārlis Kazāks. Šogad muzikālajam kolektīvam pievienosies basģitāriste Maija Ušča un ģitārists Aivars Vaišļa. Un nekad jau nevar zināt, kādi vēl pārsteigumi pievienosies paši!

Līdz šim "Velomūzika" ir pieveikusi 4000 kilometru pa Latvijas attālākajiem novadiem, izvēloties mazākos ceļus un aizaugušākās takas, kas ved uz visskaistākajām vietām un notikumiem. Piedzīvoti vairāk nekā 60 koncerti naktsmāju vietās un vēl neskaitāmi muzikāli brīži ceļā. "Bet mums nepietiek! "Velomūzika" ir kļuvusi par mūsu aizraušanos. Latvija – par daļu no mums pašiem. "Velomūzika" mums katram un katram sastaptajam cilvēkam nozīmē kaut ko citu. Man tā ir saaugšana ar savu zemi. Ar savējiem." Tā muzikālo ikvasaras piedzīvojumu apraksta tā dalībnieks Kārlis Kazāks.

Foto: Publicitātes foto

Noķer "Velomūziku" tās ceļā, bet, ja tas nav iespējams, tad vienkārši palasi šī gada maršruta pieturpunktus. Tie ir skaisti un īpaši vārdi. Tās ir piepildītas un nepiepildītas mājas. Tās ir vietas, kuras mēs vēlamies sastapt – pirmo reizi vai tajās atgriezties.

Kūkas, Dieviņi, Rāksala, Marģitava, Zablūdnīki, Arendole, Nīdermuiža, Kozupi, Ārdava, Fintmuiža, Lopoti, Kundzinišķi, Soleimi, Pārpuci, Obročnaja Statja, Dorotpole, Pipiri, Padari, Rubinauci, Svarinci, Škrjabi, Namjoti, Idzepole, Fedorki, Pracapole, Tribuki, Ivdri, Felicianova, Cibla, Franapole, Ierzeļova, Perekļi, Lapatnīki, Īrubine, Sausinīki, Nūmierņa, Svātūne, Čudarīne,

"Velomūzikas 2019" koncertu programma:

25.06. Atašienes Annas sētā;
26.06. Vecvārkavas Andiņos;
27.06. Aulejā, keramiķa Veceļa mājā;
28.06. Indrā, Laimes muzejā;
29.06. Bukmuižā, Ezerniekos pie Ežezera;
30.06. Martišos pie Isnaudas tautas nama;
01.07. Malnavas šmakovkas muzejā;
02.07. Upītes tautas namā.

Šī gada brauciena laikā, tāpat kā iepriekšējajos gados, Velomūzikas koncerti ikvienam interesentam būs pieejami bez maksas. Koncertu sākums ap pulksten 20.00.

Velomūzikai iespējams sekot sociālajos tīklos "Facebook", "Instagram" un "Twitter".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!