Foto: Jānis Deinats/Jānis Porietis
Pirmdien, 24. janvārī, pulksten 18 Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) Lielajā zālē flautiste Ilze Urbāne un pianiste Diāna Zandberga jeb "Duo Colore" piedāvās kamermūzikas programmu "Novecento" ar itāļu 20. gadsimta komponistu flautas repertuāra virsotnēm.

Kā "Delfi" informē JVLMA pārstāvji, šis mākslinieciskais projekts tapis Kopīgās profesionālās doktora studiju programmas "Mākslās" JVLMA realizētās apakšprogrammas "Mūzika un skatuves māksla" darba ietvaros. Doktorantes Ilzes Urbānes interešu centrā ir itāļu flautas skolas fenomens, tādēļ viņa jau vairākus gadus sadarbojas ar pasaulslaveno itāļu flautistu Rafaēlu Trevizāni.

Kā norāda organizatori, izvēlētā mūzika parāda itāļu modernisma muzikālo izpausmju daudzveidību – Ilze Urbāne ar sava doktorantūras teorētiskā pētījuma vadītāju Diānu Zandbergu atskaņos neoklasisko Ferručo Buzoni "Divertismentu", romantisko Leonardo di Lorenco "Koncertallegro", kā arī pārsteidzoši impresionistiski krāsaino Alfredo Kazellas "Siciliānu un burlesku" un vērienīgo Mario Pilati Sonāti.

Līdzās poētiskajām Kazellas un Pilati klavierminiatūrām no cikla "Cilvēciskās vājības" skanēs mūzika flautai solo – gan Leonardo di Lorenco "Mitoloģiskās svīta", gan Lučāno Berio Sekvence.

Biļetes uz Ilzes Urbānes un Diānas Zandbergas koncertu ir nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!