Foto: Publicitātes foto

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) Jauktais koris diriģenta Māra Sirmā vadībā no 9. līdz 11. jūnijam koncertēs Rīgas sadraudzības pilsētā Brēmenē, Vācijā, portālam "Delfi" pastāstīja JVLMA Koncertdaļas vadītāja Jana Lāce.

Šī gada 9. jūnijā koris sniegs koncertu Brēmenes Oberneuland baznīcā, bet 10. jūnijā kopā ar Brēmenes Mākslu augstskolas un Brēmenes Universitātes apvienoto kamerkori, kura mākslinieciskā vadītāja ir diriģente Frīderīke Vēbkena (Friederike Woebcken), muzicēs Unser Lieben Frauen baznīcā. Abu koncertu sākums pulksten 19.00. Savas viesošanās pēdējā dienā – 11. jūnijā JVLMA Jauktais koris piedalīsies dievkalpojumā Brēmenes Domā.

Ideja par kopīgiem koncertiem un pieredzes apmaiņu abu koru vadītājiem radusies pagājušā gada pavasarī, un tagad, pateicoties Rīgas domes un Gētes institūta atbalstam, JVLMA Jauktajam korim ir lieliska iespēja iepazīstināt Brēmenes pilsētas iedzīvotājus un viesus ar krāsainu jaunāko laiku latviešu komponistu kora mūzikas programmu – Artūra Maskata, Selgas Mences, Pētera Plakida, Imanta Ramiņa, Uģa Prauliņa, Ērika Ešenvalda, Jēkaba Jančevska un Jāņa Aišpura darbiem, kā arī pašiem tuvāk iepazīt vācu komponistu kormūziku.

Sadarbības projekta ietvaros šīgada maija beigās Brēmenes Mākslu augstskolas un Brēmenes Universitātes apvienotais kamerkoris jau viesojās Latvijā un koncertēja Rīgas Sv. Pētera baznīcā un Siguldas Evanģēliski luteriskajā baznīcā.

JVLMA jauktais koris ir viens no tradīcijām bagātākajiem mākslinieciskajiem kolektīviem Latvijā, dibināts 1945. gadā, vien pāris gadus pēc VAK "Latvija". Koris bieži koncertē gan Latvijā, gan ārvalstīs, sniedzot klausītājiem iespēju baudīt dažādu laikmetu, stilu un žanru kora mūziku. Kora māksliniecisko vadību pēdējās desmitgadēs uzņēmušies Juris Kļaviņš, Romāns Vanags, Ints Teterovskis, Mārtiņš Klišāns. Kopš 2012. gada JVLMA Jauktā kora mākslinieciskais vadītājs ir Māris Sirmais. Ar JVLMA Jaukto kori strādājuši vairāki pasaulē atzīti mūzikas speciālisti. Kora repertuārā ir arī lielformāta vokāli simfoniskie darbi, ko koris atskaņo kopā ar JVLMA Simfonisko orķestri.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!