"Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvas 2001" nomināciju sarakstā līderpozīcijās ir grupa "Prāta vētra", kurai seko grupas "The Hobos" un "Autobuss debesīs".
"Prāta vētra" nominēta piecām balvām. Uz balvu popmūzikas kategorijā pretendē grupas dziesma "Maybe" un albums "Kaķēns, kurš atteicās no jūras skolas". Rokmūzikas kategorijā godalgai izvirzīta dziesma "Kaķēns, kurš atteicās no jūras skolas". Uz īpašo balvu "Radio hits" pretendē "Online" un "Maybe", kuras videoklips nominēts arī mūzikas video balvai.

Turklāt deju mūzikas kategorijā nominētas "Prāta vētras" dziesmas "Maybe" un "Waterfall", ko remiksējusi grupa "BTH".

Uz balvu popmūzikas un rokmūzikas kategorijā pretendē grupas "The Hobos" dziesma "Outhouse" un albums "Perfect Solution", uz balvu pretendē arī dziesmas "Walk All Night" videoklips.

Grupa "Autobuss debesīs" nominēta popmūzikas un rokmūzikas kategorijā ar albumu "Logs puspavērts" un dziesmu "Ir tikai tveice", kura pretendē arī uz īpašo balvu "Radio hits".

"Latvijas mūzikas ierakstu Gada balvu 2001" pasniegšanas ceremonija notiks 1.februārī plkst.19 Dailes teātrī. Pasākumu vadīs "Radio SWH" rīta programmas vadītājs Andris Freidenfelds jeb Fredis. Kā īpašie viesi vakarā uzstāsies grupa no Krievijas "Mumij Troļ".

Balvai kā labākā popmūzikas dziesma nominētas "Outhouse", ko izpilde "The Hobos", "Maybe" - "Prāta vētra", "Koka klucis Konstantīns" - "Labvēlīgais tips", "Apturi mani" - Rēzija Kalniņa un Ainars Mielavs, "Ir tikai tveice" - "Autobuss debesīs".

Uz balvu par labāko popmūzikas albumu pretendē "Logs puspavērts" - "Autobuss debesīs", "Eiropa mūs nesapratīs" - "Labvēlīgais tips", "Spaceman" - Arnis Mednis, "Perfect Solution" - "The Hobos", "Kaķēns, kurš atteicās no jūras skolas" - "Prāta vētra".

Nominācijā kā labākā rokmūzikas dziesma izvirzītas "Ir tikai tveice" - "Autobuss debesīs", "Outhouse" - "The Hobos", "Vēlreiz" - "Dzelzs vilks", "Apturi mani" - Kalniņa un Mielavs, "Kaķēns, kurš atteicās no jūras skolas" - "Prāta vētra".

Uz labākā rokmūzikas albuma titulu pretendē "The Inevitable" - "F[ei]K", "Logs puspavērts" - "Autobuss debesīs", "Nesaprasto cilvēku zemē" - "Tumsa", "Perfect Solution" - "The Hobos", "Lai arī tu būtu ar mani" - "Dzelzs vilks".

Balvai kā labākā deju mūzikas dziesma izvirzītas "Deržis za ņebo" - "A-Eiropa", "Maybe"/"BTH" remikss - "Prāta vētra", "Ozols" - Ozols, "Waterfall"/"BTH" remikss - "Prāta vētra", "Last Christmas" - "BTH". Nominācijā par labāko deju mūzikas albumu izvirzīti "Izproti sevi" no "Paraguaya Zoo", "Double The Level" - "Boyza", "Tuvumā, tālumā" - "A-Eiropa", "Ozols" - Ozols, "Cieņa un mīlestība" - Ozols.

Šlāgermūzikas kategorijā par labākās dziesmas titulu sacentīsies "Es nezinu", ko izpilda Normunds Rutulis, "Kūko, kūko dzeguzīte" - Rutulis un Marija Naumova, "Lakstīgala" - Rutulis un Naumova, "Eiropa mūs nesapratīs" - "Labvēlīgais tips", "Kā lai" - "Kaimiņi".

Uz balvu kā labākais šlāgermūzikas albums pretendē "Baltā laika dziesma" - Normunds Rutulis, "Nekur nav tik labi kā mājās" - Raimonds Pauls, Guntars Račs, Rutulis, Naumova un Ance Krauze, "Dzīvei pa vidu" - "Kaimiņi", "Ai, Latvija" - Kaspars Dimiters, "Bez mīlestības nedzīvojiet" - Jānis Sproģis.

Paziņotas nominācijas vēl šādās kategorijās: labākais tautas mūzikas albums, labākais akadēmiskās mūzikas albums, labākais instrumentālās mūzikas albums, labākais mūzikas albums bērniem, labākais mūzikas video.

Tiks piešķirtas arī trīs īpašas balvas - "Radio hits" par visbiežāk radiostacijās atskaņoto dziesmu 2001.gadā Latvijā, balva par ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā, kā arī godalga par gada labāko debiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!