Reperis Fiņķis un eksperimentālās pop mūzikas duets "PRAGAII" publicējuši singlu "Kā pavadīt jaunību", kas ir pirmais plašākai publikai pieejamais vēstnesis no vasarā gaidāmā albuma. Dziesmu no 8. maija ir iespējams dzirdēt populārākajos straumēšanas servisos, portālu "Delfi" informē projekta pārstāvji.

Fiņķis, elektroniskās mūzikas pārstāvis Kaspars Kubeckis jeb Kashuks un producents Aleksis Luriņš (duets PRAGAII) darbu pie kopīga albuma sākuši jau 2019. gada jūlijā. Dziesma "Kā pavadīt jaunību" iekļauj "grandžīgu" (no grunge) skanējumu un viegli plūstošu rečitatīvu, kas kulminējas fiktīvā stāstā par veltīgi izšķiestu dzīvi, raksta projekta veidotāji.

"Strādājot pie šī materiāla jutos ļoti brīvi, bez jebkādiem ierobežojumiem", stāsta Fiņķis. "Puiciski un pēc huligāniem, bet beigu beigās uzpasējām, lai neizsmērē tie puikas ēteru", dziesmas gala versiju raksturo producents Aleksis Luriņš. "Ilgi nāca, bet labi atnāca", smejas Kashuks.

Singla "Kā pavadīt jaunību" tapšanā piedalījies arī grupas "Kasetes" pārstāvis Rūdolfs Zagorskis, kā arī dzirdama Latvijas Nacionālā teātra aktiera Ģirta Jakovļeva balss. Singla vizuālo noformējumu veidojusi māksliniece Zane Priede. Dziesma ierakstīta studijā "Mute", Rīgā.

Veiksmīga līdzšinējā sastāva sadarbība un kopīgas intereses materializējušās pilnmetrāžas albumā, kas sabiedrības vērtēšanai tiks nodots šī gada vasarā. Grupa "PRAGAII" un Fiņķis jau iepriekš sadarbojušies ar mūziķi Goran Gora dziesmā "Depresijas kabinets".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!