Folkroka grupa "Symbolic" Lāčplēša dienā, 11. novembrī, publicējusi jaunu dziesmu "Dūci,dūci", kas vienlaikus ir veltījums Latvijas brīvības cīnītājiem viņu piemiņas dienā.

Kā raksta grupas dalībnieki, viņi novēl ikvienam drosmi, vienotību, gudrību un laimi.

"Karavīriem šodien jārisina citi uzdevumi nekā pirms simts vai divsimts gadiem, bet viņu loma nav mazinājusies. Tāpēc grupa vēlas teikt lielu paldies visiem Latvijas valsts robežu sargātājiem," vēsta grupa "Symbolic".

Grupa "Symbolic" dibināta 2000. gadā, bet pievēršanos tieši folkmetāla žanram iedvesmojusi uzstāšanas festivālā "Bildes 2003" kopā ar Niku Matvejevu, kad kopīgi nospēlēta dziesma "Daugaviņa" folkmetāla versijā.

""Symbolic" vēlas uzrunāt klausītājus, kuriem ir piederības un atbildības izjūta pret savu tautu, zemi un senčiem, kā arī jebkuru, kam ir interese par latviešu tautas kultūru un vēsturi," teikts grupas mājaslapā.

Grupā šobrīd muzicē: Jānis Rage-Raģis (ģitāra), Lauris Aišpurs (ģitāra), Ģirts Blūms (bass), Ēriks Lizbovskis (bungas) un Uldis Kākulis (balss). Dziesmas "Dūci,dūci" ierakstā piedalījās Zane Aišpure (stabule,) . Ieraksta skaņu režisori: Dāvis Švēde-Grinbergs, Ģirts Laumanis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!